Illa demana als ciutadans del Segrià que facin el que digui la Generalitat

Recorda que correspon al Govern prendre decisions en la fase de "control" de l'epidèmia

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha demanat aquest dilluns als ciutadans del Segrià que segueixin les recomanacions de les autoritats sanitàries de la Generalitat malgrat el veto judicial a les noves restriccions anunciades. “En aquesta fase de control de l’epidèmia, el paper preponderant correspon a les comunitats autònomes per prendre les decisions que estimin convenients en funció dels brots”, ha dit el ministre. Illa ha dit que “així s’ha fet fins ara en els 100 brots a l’Estat, que fins ara s’han anat controlant”.

Illa ha afegit que “la Generalitat ja ha pres decisions, com el confinament perimetral” i ha dit que el govern espanyol pensa que “la Generalitat disposa d’instruments per actuar contra el brot”. El ministre ha manfiestat que estan “en contacte fluid i permanent” amb la Generalitat. “Hi ha hagut aquesta no autorització, em consta que els serveis jurídics treballen per prendre les mesures corresponents a la realitat epidemiològica del Segrià; els correspon a ells prendre decisions, comunicar-les i estem donant tot el suport que se’ns demana”.

El ministre ha explicat que ha lliurat avui a les comunitats autònomes l’esborrany d’un pla de resposta primerenca davant de possibles brots. Les comunitats autònomes poden fer les seves aportacions. Illa presentarà el document demà al consell de ministres i es preveu que es pugui aprovar dijous en un consell interterritorial del sanitat.

Nou comentari