Illa demana a Aragonès que “faci cas” als ajuntaments i enviï recursos directes als territoris afectats pel temporal

El cap de l'oposició avisa que el diàleg a Catalunya "es produirà" encara que no el lideri el president del Govern

El president del grup del PSC-Units, Salvador Illa, ha demanat al cap del Govern, Pere Aragonès, que “faci cas” als alcaldes i alcaldesses i enviï recursos directes als ajuntaments damnificats pel temporal d’aquesta setmana al Montsià i a les Terres de l’Ebre. En una intervenció a l’acte del “Govern alternatiu”, aquest dijous a la tarda a Os de Balaguer (Noguera), Illa ha reclamat a Aragonès que no passi com el 2018, quan no van arribar recursos directes als ajuntaments -tot i les inversions de l’Estat-, tal com ha afirmat.

El cap de l’oposició també ha avisat que el diàleg a Catalunya “es produirà” encara que no el lideri el president de la Generalitat: “Si vostè no ho fa, trobarem el camí”, ha asseverat després d’interpel·lar Aragonès. Illa ha afegit que el Govern ha de dotar el cos dels Bombers de la zona de més recursos, així com aconseguir que l’Agència Catalana de l’Aigua faci inversions on no es puguin absorbir aiguats com els d’aquests dies.

En un altre àmbit, Illa ha cridat Aragonès a “obrir el diàleg a Catalunya”. El secretari d’Organització del PSC ha demanat al president que segui amb qui no pensa com ell i reconegui que Catalunya és “plural”. “Asseguem-nos, parlem, discutim, discrepem, negociem, cedim, pactem”. En aquesta línia, Illa ha interpel·lat de nou Aragonès per avisar-lo que “el diàleg a Catalunya es produirà”. “Caldrà veure si el liderarà vostè o si haurem de buscar altres camins perquè es produeixi. I, si vostè no ho fa, trobarem el camí per fer-ho”, ha assegurat.

D’altra banda, el dirigent del PSC també ha constatat que els primers 100 dies del Govern han estat “decebedors”. Finalment, Illa ha anunciat que el partit participarà dels actes institucionals de la Diada de l’Onze de Setembre, que ha insistit que ha de ser “de tots els catalans”.

Comentaris

  Ricard 02/09/2021 8:39 pm
  Demagògia nacionalista xenòfoba.
  Gaf 02/09/2021 9:43 pm
  Calla ruc no pintes res
  amb illa la democràcia perILLA 03/09/2021 9:09 am
  calla tros de quoniam, tu que vas dimitir de ministro de sanidad de la una grande y libre, per interessos partidistes, no tens ni tindràs mai més cap credibilitat, ja pots dir missa, que les teves paraules son buides, i de lliçons cap ni una

Nou comentari