El primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha afirmat aquest dissabte que “la millor defensa del català és desvincular-lo de qualsevol oferta política”, i ha traslladat el compromís explícit de la seva formació amb la llengua i la cultura. En l’acte de clausura de Jornades per Renovar el Consens Lingüístic a Catalunya organitzades per la Fundació Rafael Campans, entitat del PSC, on ha assistit Miquel Iceta, ministre de Cultura i Esport i l’expresident de la Generalitat i exlíder del PSC, José Montilla. Illa ha assenyalat que “cal deixar la pedagogia per als pedagogs i les escoles per als mestres”.

El socialista ha lamentat les actuacions del Govern, ja que pensa que la “defensa” que està fent l’executiu de la llengua no és l’adequada perquè té un “rerefons polític”: “No és el que toca”, ha recordat Illa. Així mateix, ell mateix ha explicat que el millor hauria estat que no hi hagués hagut judicialització sobre el tema però ha considerat que seria un error negar que ha estat així. Segons ell, s’haurien de trobar camins “amb intel·ligència” amb l’objectiu d’assolir un consens.

Tot i la seva opinió, Illa també ha descrit la situació com a un problema complicat i amb difícil marge de maniobra, però que en cap cas “s’hauria d’haver convertit en una eina política”. A més, ha reconegut que és un tema inflamable i manipulable i en aquest aspecte ha afegit que, fins fa relativament poc, les coses han anat entre prou bé i molt bé pel que fa a l’assoliment del català. D’aquesta manera, Illa ha demanat que “és deixin les coses de pedagogia pels pedagogs” i ha reiterat la defensa de la despolitització de la qüestió, ja que ha recomanat que el problema s’hauria d’abordar amb consens i no confrontació: “Segur que hi guanya Catalunya i el català si fem aquest tipus d’exercicis”.

Comentaris

 1. Icona del comentari de: Hipocresia i cinisme marca de la casa a gener 29, 2022 | 19:01
  Hipocresia i cinisme marca de la casa gener 29, 2022 | 19:01
  Qui el vincula és el nacionalisme espanyol, el sobiranisme sempre ha sigut inclusiu.
 2. Icona del comentari de: Pere Llimonera i Citronell a gener 29, 2022 | 19:42
  Pere Llimonera i Citronell gener 29, 2022 | 19:42
  El president a l'ombra és molt de la broma. Si segueix així mai li tocarà el sol.
  • Icona del comentari de: cibollet a gener 30, 2022 | 17:13
   cibollet gener 30, 2022 | 17:13
   Mira, per primera vegada tens raó.

Nou comentari

Comparteix