Illa: “Els darrers deu anys han estat els pitjors dels últims 300 a Catalunya”

El líder socialista es mostra "decebut" amb els 100 primers dies de Govern perquè no s'ha reactivat l'economia

El líder del PSC-Units al Parlament, Salvador Illa, creu que els darrers 10 anys “han estat els pitjors dels últims 300 de la història de Catalunya”. En una entrevista que ha publicat aquest diumenge el Diari de Girona, el socialista ha considerat que ara cal “passar pàgina” perquè durant la darrera dècada ha portat “a un empobriment econòmic, a una pèrdua de prestigi institucional, tant a Espanya com a Europa, i ha deteriorat molt la convivència”. A més, s’ha mostrat “decebut” amb els 100 primers dies de Govern perquè “no s’han assolit els objectius de combatre la pandèmia i reactivar l’economia”. “Ni tan sols s’ha acordat amb els agents econòmics i socials quins són els projectes transformadors per a l’economia”, ha criticat.

Segons el cap de l’oposició al Parlament, comunitats com les Balears “han fet els deures molt millor que Catalunya en matèria de fons europeus“. “Aquest 2021 no tenim pressupostos”, ha lamentat tot subratllant que encara “estan en vigor els de la prepandèmia, en un moment en què es requereix un ritme de presa de decisions i d’acció de govern per transformar l’economia”.

En ser preguntat per la taula de diàleg, Illa ha dit que el que més el preocupa és que “neix coixa” perquè el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i els partits independentistes es neguen a seure amb els que pensen que la independència “no és una solució a Catalunya” i que ha “dividit” la solució. En aquest sentit ha destacat el compromís de la seva formació d’intentar reformar els delictes de sedició i rebel·lió i els indults als líders independentistes. Cosa que ha contraposat amb la negativa que, a parer seu, hi ha per part dels partits independentistes de dialogar.

En clau econòmica, Illa ha defensat que és compatible ampliar l’aeroport del Prat amb combatre el canvi climàtic. Segons ell, “el progrés econòmic només és viable si es fa amb criteris de preservació de l’entorn”. A més, ha assegurat que és “essencial per l’economia de Catalunya” que aquesta infraestructura es converteixi en un ‘hub’ internacional. En aquest sentit ha afirmat que l’ampliació es pot fer respectant la “legislació mediambiental”.

Comentaris

  Josep 29/08/2021 5:48 pm
  Quan us exterminem començarà la nova era...
   Sr. Floïd 29/08/2021 7:44 pm
   Bon rotllo, eh? Ets un fill de p u t a Ho sabies?
  Josep 29/08/2021 5:57 pm
  Aquest element no sap el que diu. Es veu que la dictadura del Primo de Rivera, la del Franco i tota la seva seqüela que encara dura, l'espoli fiscal. i el temps que tants catalans varen patir repressió en camps de concentració, el meu pare un d'ells, aquest pallo és un impresentable.
  Josep 29/08/2021 6:01 pm
  Fer política és una cosa (desconeguda en aquest país) però dir aquestes mentides i barbaritats com aquesta és propi d'ignorants i malintencionats que volen distorsionar la realitat o fer combregar a la gent amb rodes de molí.
  Ricard 29/08/2021 6:30 pm
  No, Sr. illa. Els darrers 10 anys són els habituals quan els catalans podem expressar la nostra opinió política i immediatament els castellans ens agredeixen impunement. Cal dir, però, que ara els castellans no ens poden matar pel carrer, com havien fet sempre. Per tant pitjor ho ha estat en altres èpoques. L'agressió, tanmateix, es manté inalterable però molt més cínica.
  Joan F 29/08/2021 6:44 pm
  Franquisme sociològic en estat pur.
  S 29/08/2021 7:13 pm
  IDIOTA
  Dr Faustroll 29/08/2021 7:14 pm
  Que bèstia. Algú que és capaç de dir aquesta barbaritat sense que se li despentini el serrell no hauria de tenir cap càrrec públic. Que algú li expliqui al menys el segle XX: la guerra civil, dictadura, postguerra...
  Pere Gallerí 29/08/2021 7:45 pm
  Un filòsof exministre de sanitat que demostra estar a la mateixa alçada que la judicatura espanyola. Es la viva imatge de la nova Espanya.
  RAMON A 29/08/2021 7:50 pm
  Aquest bort total somia encara en ser jefe de la brigada social
  Quinto Máximo 29/08/2021 8:12 pm
  Tros d'imbécil
  Un català 29/08/2021 8:32 pm
  Aquest "home" te menys cert ell que un mosquit. Parla peque te boca petó no te coneixement del que diu. Persones així no poden estar a ka política.
  Joan de l'Ós 29/08/2021 8:44 pm
  Com és que unes declaracions de las gravetat política i fins i tot cultural com aquestes les deixeu a la cua ? Sembla això l'ARA o el 3/24 que ni les han sentides o vistes..
  PSOE FRANQUISME ESTERCOLERO, IL.LEGALITZACIO PER TERRORISME FRANQUISTA, ILLA PENA DE MORT 29/08/2021 9:55 pm
  Quin nazi, quin franquista, quin sanchista
  amb illa la democràcia perILLA 30/08/2021 9:19 am
  cap sorpesa de l'incompetent i irresponsable ex ministro de sanidad, de la una grande y libre. Quan un dimiteix en plena pandèmia, per interessos partidistes, no sorprenen aquestes declaracions, i sobretot tenint en compte, que és manifesta amb la ultradreta, com tampoc, que és fill polític del miguel izeta.

Nou comentari