El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Illa critica que Borràs vulgui reduir la ronda de contactes a trucades telefòniques
  • CA

El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa, critica que la presidenta del Parlament, Laura Borràs, vulgui fer la nova ronda de contactes amb els partits de l’arc parlamentari per la via telefònica, tal i com ha avançat en una entrevista a l’ACN. Illa creu que la dignitat de les institucions “no passa per aquí” i reclama que la ronda sigui en persona. De la mateixa manera, considera que la falta d’entesa manifestada per ERC i Junts per establir les bases del nou Govern demostra que han “perdut el sentit del ridícul” i que “els hauria de caure la cara de vergonya”. Per aquest motiu, insisteix que una alternativa d’esquerres és viable i reclama poder presentar candidatura per ser ell el president de la Generalitat.

En una visita a l’hospital Parc Taulí de Sabadell en companyia de diversos diputats del PSC i l’alcaldessa de la ciutat, Marta Farrés, Illa ha estat molt crític amb el plantejament de Borràs, en considerar amb un “no” rotund la possibilitat de fer la ronda de contactes de manera no presencial. “La dignitat de les institucions no passa per aquí, s’ha de fer presencialment i que es prengui el temps que calgui per cridar els grups parlamentaris i atendre’ls com Déu mana, i no per telèfon”, ha lamentat.

En aquest sentit, ha dir que la candidatura “no viable” no és la seva, com deia Borràs, si no la de Pere Aragonès. “La candidatura ha fracassat tres cops, primer en no trobar un substitut per a Quim Torra, després el 26 de març, i més tard el 30 de març, i avui tenim un altre episodi de presa de pèl als catalans”, ha apuntat. Illa insisteix en la falta d’entesa entre ERC i Junts per crear un nou Govern, i considera que després d’un temps en què demostraven “perdre el sentit de país”, ara també demostren haver “perdut el sentit del ridícul”. “Els hauria de caure la cara de vergonya”, ha afegit.

En clau local, el candidat socialista ha defensat la feina feta des de l’hospital sabadellenc, i ha promès un esforç per demanar a la Generalitat que s’hi destinin els recursos necessaris, tant d’humans com tecnològics. També ha destacat la necessitat que es posi en marxa el procediment per dotar la ciutat de la que seria la seva primera residència pública.

Per últim, Illa ha valorat l’aprovació aquest dilluns en l’executiva del PSC del document per impulsar una refundació dels mitjans de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, a la vegada que ha tingut un reconeixement per als seus treballadors, que són, diu, “víctimes de la mala gestió i enfoc dels mitjans púbics”. Amb una bateria de dotze propostes, insisteix en garantir la viabilitat econòmica i tècnica així com el pluralisme perquè tots els catalans s’hi vegin reflectits.

La presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha assegurat que no farà una ronda de consultes fins que tingui la “certesa” que el candidat d’ERC, Pere Aragonès, té possibilitats de ser investit president de la Generalitat. En una entrevista a l’ACN, Borràs ha descartat així que es produeixi una altra investidura fallida i considera que Salvador Illa (PSC) és un candidat “no viable” ja que té una majoria de vots en contra. La presidenta de la cambra catalana ha avançat aquest matí que probablement aquesta vegada la ronda amb els grups tindrà un format telefònic i davant les peticions de diversos partits perquè faci ja aquesta ronda, Borràs ha respost que té contactes informals per prendre la temperatura a les negociacions.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa