Illa creu que el principi d’acord entre ERC i Junts és “una pròrroga agònica d’un fracàs”

El líder del PSC al Parlament diu que l'entesa no és "esperançadora" i confia que "s'acabarà imposant el canvi"

El líder del PSC al Parlament, Salvador Illa, ha lamentat que el principi d’acord entre ERC i Junts per desencallar la investidura i formar un govern de coalició és “una pròrroga agònica d’un fracàs“. En declaracions a la COPE, Illa ha augurat “un govern per la meitat de Catalunya”, ha dit que el que convé és el “retrobament” i que això “no es pot fer amb un executiu que té un plantejament tan divisiu com la independència”. Ha dit que el preacord “no és gens esperançador” i ha subratllat que els independentistes han tardat tres mesos a entendre’s, tot i que porten cinc anys governant junts. El candidat socialista ha garantit que ell dibuixarà “una alternativa” i s’ha mostrat confiat que al final s’acabarà “imposant” el canvi.

Illa, que ha dit que si finalment hi ha un govern d’ERC i Junts “no serà el millor per a Catalunya”, ha criticat que Pere Aragonès ha “avantposat les credencials independentistes” a d’altres. I ha insistit en un executiu del PSC i ECP amb el suport extern d’ERC. Quan la presidenta del Parlament, Laura Borràs, obri la ronda de consultes, Illa tornarà a manifestar-li que vol sotmetre’s a un ple d’investidura.

Amb tot, ha dit que el seu grup parlamentari donarà suport a les iniciatives que poden anar bé per Catalunya i ha expressat que la setmana passada ja es va obrir a poder col·laborar per gestionar els fons europeus: “Estigui on estigui, el que pugui fer per ajudar, ho faré“.

Comentaris

  Ton 17/05/2021 4:52 pm
  Més fracassat que tu Illa, impossible. Ves a cagar a la puta via.
  uno que vive en Tabarnia 17/05/2021 3:59 pm
  ve escullir la rama de lletres perque de matematicas, no en te ni idea, en quant a filosofia, ja que diuen que ho es, el va aprobar? penso que per les reaccions que te, NO
  Jaum 17/05/2021 3:39 pm
  A un home de partit li rellisca el pais i el poble, sobretot si no es del partit. Arribats aqui, aea, el mandrós i senyoret farà el que pugui per reventar el govern català i incentivarà els desacorts. Illa, cal que facis un pas al costat.
  ciutadà 17/05/2021 3:21 pm
  Paraula de fracassat.
  Ricard 17/05/2021 3:18 pm
  Em sembla que el fracassat és un altre. I ve del suïcidi polític de ser el candidat d'un país estranger al seu propi país.
  odisea 17/05/2021 2:23 pm
  Vete a Madrid,tu casa ,aqui no te queremos ver ni en pintura,anticatalan y antibarca.
   Arn 17/05/2021 3:52 pm
   El que realment es una autèntica agonia es tenir com a polítics aquí a Casa Nostra un Illa , una Granados i d, altres del PSC . Marxeu ja en pau .
    Pep 17/05/2021 6:14 pm
    Què????????????????? I ara...home... què democràtic són vostès, i quina negació més gran. Que no teniu memoria historica ni a 10 anys enrera? L'únic fracàs és la repressió, això sí que es trist, i demostra molt poca inventiva per ser polític.
  amb illa la democràcia perILLA 17/05/2021 1:49 pm
  el millor exemple d'un fracassat ets tu illa, o millor dit erts un incompetent i un gran irresponsable. Quina sort que tenim els Catalans, que tu no ens siguis el nostre President. El que era el suposat responsable, del ministrerio de sanidad de la una grande y libre, dimiteix per interessos partidistes, en el pitjor moment de la pandèmia, en fi ... illa com a deixeble del miguel izeta, només potser una molt mala persona i un vividor

Nou comentari