Illa celebra la data de les eleccions i emplaça el PSC a convèncer votants i “cohesionar” el país

El secretari d'organització del PSC demana un executiu català que abordi els problemes "reals" amb solucions "viables"

El ministre de Sanitat i secretari d’organització del PSC, Salvador Illa, ha celebrat que Catalunya tingui una data electoral. En una intervenció en el marc de l’Escola Virtual de Tardor del PSC després que el president del Parlament, Roger Torrent, hagi situat les eleccions el 14 de febrer, Illa ha aplaudit que “finalment es doni veu a la ciutadania per decidir qui ha de dirigir el país”. El socialista ha emplaçat el PSC a iniciar l’acció política i “convèncer, explicar i persuadir” els votants per aconseguir una Catalunya “cohesionada”, que doni resposta als problemes “reals”, amb solucions “viables” en col·laboració amb el govern espanyol. Illa ha assegurat que cal explicar el projecte polític socialista amb “claredat” i “respecte”.

El socialista ha explicat que la política ha de ser “disputa”, “confrontació” i “discutir” els diferents programes electorals i ha apuntat que el PSC ho ha de fer. Ha indicat que cal oferir una proposta als votants després de 10 anys que “no han estat bons”, “no s’ha millorat el nivell de vida de la ciutadania”, “no s’ha enriquit el país” i no s’ha “enfortit” el paper de Catalunya a Espanya i a Europa. El ministre de Sanitat ha explicat que en la lluita contra la covid-19 la col·laboració entre els quatre nivells d’administració han estat fonamental. Així ha destacat el paper dels ajuntaments per tenir coneixement precís de l’impacte del virus, les comunitats autònomes, el govern espanyol i la Unió Europea. També ha constatat que la crisi de la covid-19 “accelerarà la transformació de la societat”.

D’altra banda, la viceprimera secretària del PSC, Eva Granados, ha demanat “girar el full” del panorama polític català després que l’independentisme hagi situat Catalunya en la “decadència”. Ha advertit que JxCat i ERC tornaran a pactar i s’ha postulat com l’alternativa. Granados ha sentenciat que la inhabilitació de Quim Torra ha estat un “nou fracàs” de l’estratègia de l’independentisme de “confrontar” i “dividir”. Ha dit que el PSC està “a punt” per Govern i que vol “reconstruir i reactivar l’economia”.

Nou comentari