Illa veu un “canvi de fons” a Catalunya perquè la independència “no porta enlloc”

El president del PSC, Salvador Illa, ha assegurat aquest diumenge que creu que hi ha “un canvi de fons” a Catalunya. Segons ha explicat en un col·loqui amb el president valencià, Ximo Puig, a Mallorca, els ciutadans de Catalunya s’estan adonant que “hi ha una altra via per resoldre els problemes”, que és la “federal” amb el conjunt d’Espanya. A més, ha dit que després de les negociacions del pressupost català en què “s’ha trencat la majoria del 52%” s’ha evidenciat que l’esquema d’un Govern d’ERC i Junts amb el suport extern de la CUP “ha fracassat”. “L’evidència està mostrant que el camí de culminació a la independència no porta enlloc“, ha assegurat. Per això, ha reivindicat que el millor que poden fer els socialistes més enllà d’estendre la mà és erigir-se en una alternativa.

En aquest sentit, el cap de l’oposició i líder dels socialistes també ha apuntat que s’entra en una etapa diferent a la legislatura. “Començarem a preparar de forma molt intensa unes eleccions molt importants, que són les municipals, amb una mirada molt posada en Barcelona per una Barcelona imparable que estiri del conjunt d’Espanya”, s’ha compromès.

Durant el col·loqui, Illa ha tornat a criticar que el Govern s’hagi apartat del debat de finançament autonòmic i ha reiterat la necessitat que Catalunya s’assegui a la taula. “Ha de ser un fòrum multilateral”, ha afegit. El col·loqui entre Ximo Puig i Salvador Illa s’ha fet en el marc del 14 Congrés del PSIB-PSOE, a la Fàbrica Ramis d’Inca, a Mallorca.

Per altra banda, també ha coincidit amb el president del País Valencià Ximo Puig en la importància de descentralitzar institucions i evitar la concentració d’aquestes a Madrid i ha destacat que el Corredor Mediterrani el corredor “és una estructura d’interès per tot Espanya”. A més, ha mostrat “plena confiança” en els calendaris.

Comentaris

  Anònim Novembre 28, 2021 | 13:05
  governats per Madrid és estar governats per xoriços, i que els pobles els importa un rave.
  fi Novembre 28, 2021 | 13:06
  governats per Madrid és estar governats per xoriços, i que els pobles els importa un rave.
  Kimet Novembre 28, 2021 | 13:23
  La independencia ens portará a q els catalans ens governem millor sense a depende de las restricciones de Madrid i q paguemos salvaguardar i gaudir de la nostre llengua i cultura catalanes
  No te'n surts en res, Illa, no vals. Novembre 28, 2021 | 14:29
  Et felicito fill, ho dius tant bé com bé vas fer gestionant la pandèmia. Solament per aixó, l'independència ha de ser la nostra única prioritat, i perdre't de vista, una obigació, ara que ja ha desaparegut l'albondiguilla.
  Amb illa la democràcia perILLA Novembre 28, 2021 | 14:59
  El illa és un vILLAno, ja pot dir missa l'imconpetent i irresponsable ex ministro de sanidad
  Som el 90.18 % (el 1-O de 2.266498 votants, 2.044.038 vam votar SÍ a la independència) Novembre 28, 2021 | 19:29
  Sí, tal com diu el senyor Isla es veu venir el tripartit previst des de abans de les eleccions que el virrei junqueras ha considerat preferible fer poquet a poquet, perquè no es veiés tan clara la conxorxa entre vostès i ERC, entre els que encapçalaven manifestacions anti-catalanes com vostè i el ministre Iceta (més conegut com "mandonguilla ballarina") de bracet amb el més granat del feixisme espanyol i els dirigents d'un partit com ERC que tenen la barra de dir que són independentistes. Als que ho som d'independentistes i no tenim pa a l'ull, no ens produeix ni fred ni calor que vostès facin tripartits a l'Ajuntament de Barcelona i a la Generalitat , primera perquè ja ho sabíem que passaria i segona perquè de la Generalitat de Vichy no n'esperem res que ens acosti a la independència ni cap mesura en favor de la llengua. Per contra, tenim esperances ben fonamentades en el Consell per la república Catalana que ja té Parlament lliure i ben aviat President i Govern de Catalunya-
  Gonzalo Novembre 28, 2021 | 20:52
  Gracias Sr. Illa. Los catalanes de bien celebramos y aplaudimos sus sabias y certeras palabras. Entre todos podremos dejar atrás esta década retrógrada y provinciana. Unidos somos mas fuertes.
   Gavanenc Novembre 28, 2021 | 22:17
   Amb la independència deixarem enrere l'ocupació espanyola. Quines penques que un espanyol parli "d'unitat", quan saben que des del segles XVI Espanya ha perdut un munt de territori espanyol, el darrer una província espanyola que anomenaven del Sahara, sota el regnat de Juan Carlos de Borbon... Parlar d'unitat des d'Espanya és d'un cinisme que esparvera. Cap agressió espanyola sense resposta pacífica i no violenta.
   .io Novembre 29, 2021 | 00:39
   Pa provinciana españa. Y casposa, sobretodo casposa
  Llobregat Novembre 28, 2021 | 21:27
  Illa es un fascista que se manifiesta con ultra derecha franquista. Ninguna lección de ese individuo inútil e inepto.
  Independència Novembre 28, 2021 | 22:12
  La independència ja la tenen quasi 200 estats de totes les mides al món; cap estat independitzat d'un altre, ha volgut retornar a l'estat del qual s'ha independitzat; no és pas veritat, és una fal·làcia que Espanya sigui o hagi estat una "unitat" "indivisible", des de l'any 1597 s'han separat d'Espanya una quantitat ingent de territoris "espanyols" que ara son estats independents o en fan part d'un altre... seguim ?
  Manel Novembre 28, 2021 | 23:32
  @Gonzalo, tu de català no en tens res, treus pura ràbia Española pels queixals. Per la teva manera de parlar òbiament ets part d'un cos policial i probablement com a aquest hauràs estat un delincuent abans de passar pel Gimnàs. Finalment la teva ira et porta a ser un masclista violent i possible agresor sexual. Ja sabem com les gasteu.
   Gonzalo Novembre 29, 2021 | 09:31
   Pedazo de guión para tu próxima película... jajajajajajajaja!
  Cínics Novembre 29, 2021 | 00:34
  Però que coi pren aquest capcigrany?? La independencia beneficia a catalunya i per tant tots els seus habitants. Seguiu amb la cantarella de sempre que aviat tindreu un bon disgust.
   Gonzalo Novembre 29, 2021 | 09:33
   Pues hasta ahora, todas las ostias y disgustos son para vosotros. Y no se vaticina ningún cambio. No os quejeis, que ya tenéis el 6% de lengua folcklorica en plataformas streaming.
  Ricard Novembre 29, 2021 | 11:15
  O sigui que ens tornen a enviar la policia i l'exèrcit dels castellans a atonyinar nos?

Nou comentari