Illa calcula que Sánchez decidirà sobre els indults “en unes setmanes o mesos”

El líder del PSC demana al Parlament que doni suport de manera "unànime i ferma" als Mossos en els desnonaments

Salvador Illa ha donat suport a les tesis que avui ha plantejat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per a la decisió dels indults, una decisió que ha vaticinat per a “les properes setmanes o mesos”. El líder del PSC i cap de l’oposició al Parlament ho ha dit en entrevista al 3/24 on també ha expressat que des del seu punt de vista, la taula de diàleg ha de tenir lloc “quan abans millor”, tot i que ha subratllat que també en vol una “de Catalunya endins”. D’altra banda, el socialista ha demanat al Parlament que doni suport de manera “unànime i ferma” als Mossos en els desnonaments, després que avui la CUP hagi criticat el govern de Pere Aragonès per l’actuació de la Brigada Mòbil en una acció d’aquest tipus a Barcelona.

Aquesta és una contradicció que arrossegarà el Govern“, ha afirmat Illa, tot lamentant que l’esquema del nou executiu és “continuista” en relació amb l’anterior, amb dos partits en coalició i un tercer donant-li suport des de fora. El cap del PSC també ha desitjat que aquest tercer, la CUP, no “condicioni” el nou equip de la Generalitat, tot i que ho ha considerat molt difícil.

Encara en l’àmbit dels presos independentistes, Illa també ha reiterat que l’amnistia “no és possible” en el marc constitucional actual i ha demanat que no es creïn expectatives ni es facin plantejaments “que després comportaran frustració”. En aquest sentit ha reiterat el que ja va dir a Aragonès en el debat d’investidura: “L’amnistia no passarà“.

Comentaris

  Boletaire 26/05/2021 12:30 pm
  O anys, veritat?
  Encara 26/05/2021 11:38 am
  El botifler Illa també "calculava" que seria President del govern català, "calculava" que havia "guanyat", intentant confondre, l'ésser la llista més votada al Parlament empatada amb dues altres candidatures amb una trentena d'escons de 135, amb "guanyador". Qualsevol demòcrata, sap que la llista guanyadora és la que aconsegueix, o les que aconsegueixen, formar govern. Llistes més votades i alhora guanyadores son les que aconsegueixen directament, com a mínim, la meitat més un dels escons, o treuen una quantitat notable d'escons propera a la majoria i poden governar directament o amb l'abstenció o suport d'alguna altra candidatura més o menys afí. La resta fum, ganes de fer el mec i / o embolicar la troca.
  Raül 26/05/2021 10:35 am
  Tot el meu instint polític em diu que si ho ha de fer ho farà quan abans millor. Aquest divendres hi ha consell de "menestros" si està l'informe del suprem....
  almogaver 26/05/2021 10:21 am
  El que no teniu es vergonya, mantenir empresonats els politics catalans , es de molt males persones, que es el que sou.
  Cal dir-ho 26/05/2021 10:19 am
  Llibertat per als presoners polítics, retorn de tots els exiliats i que la justícia espanyol lawfare deixi d'empaitar ciutadans catalans. En Espanya i tot allò que ve d'Espanya en forma de fum no hi creiem, ni ens convé, ni ens interessa per a res. Més enllà d'Espanya hi ha vida. Cal viure-la, per això ens cal la independència o si voleu l'autonomia de Portugal.
  Cal dir-ho ben clar 26/05/2021 9:47 am
  i aquest botifler de merda què fa ara, de missatger del paio que el 2019 va "visitar" les forces d'ocupació instal·lades al nostre país, amb bodyguards armats i ostentant semifusells ?
  ciutadà 26/05/2021 8:34 am
  Setmanes, mesos.........o anys. O mai.
   Ciutat 26/05/2021 10:15 am
   Els catalans hem de despertar, masses anys de fer el mesell enfront de l'estat espanyol.

Nou comentari