Illa i Baselga situen l’arribada de la vacuna a finals d’any o principis de 2021

El Ministre de Sanitat i el vicepresident executiu de Recerca i Desenvolupament en Oncologia d’AstraZeneca, optimistes amb el calendari

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, i el vicepresident executiu de Recerca i Desenvolupament en Oncologia d’AstraZeneca, Josep Baselga, han situat aquest dilluns l’arribada de la vacuna contra el coronavirus en els propers mesos. El doctor creu que podria arribar entre novembre i desembre; mentre que el membre de l’Executiu de Pedro Sánchez ha afirmat que creu que arribarà a principis de 2021 o “a finals de 2020 si les coses van molt bé“.

Illa ha fet aquestes declaracions en una trobada telemàtica amb empresaris catalans organitzada per la consultora Intermèdia Comunicació. El ministre ha insistit que “no s’administrarà cap vacuna si aquesta no és segura i eficaç“, i ha explicat que l’Estat espanyol ja ha pactat la compra de set vacunes elaborades amb tres tecnologies diferents, amb l’objectiu d’assegurar-se la dosi. “És veritat que el desenvolupament de la vacuna ha anat molt ràpid, però també és cert que s’han mobilitzat recursos com mai abans s’havia fet; i que les anàlisis clíniques s’estan fent amb un nombre de persones molt elevat”, ha afirmat.

Per altra banda, Baselga ha explicat en una entrevista a Rac1 que ara mateix a tot el món s’estan desenvolupant 175 vacunes diferents. De les quals 35 estan en assajos clínics amb malalts, i deu estan ja en fase final. Ha assegurat que tant AstraZeneca com dues o tres empreses més ja podrien tenir resultats a partir d’aquest mes.

Nou comentari