Illa assegura que deixarà de ser ministre quan comenci la campanya del 14-F

"Tots tenim part de responsabilitat en el que ha passat; tots ens hem equivocat", diu el el cap de llista del PSC

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que deixarà el càrrec quan comenci a fer campanya per a les eleccions del 14 de febrer, en les quals serà el cap de llista del PSC. En una entrevista a La Vanguardia, ha negat que utilitzarà el Ministeri per fer campanya, i ha assegurat que treballarà com ho ha fet “fins ara”. “Faré campanya quan arribi el moment”, ha afegit.

Sobre el conflicte entre Catalunya i Espanya, Illa ha assegurat que “tots tenim part de responsabilitat en el que ha passat; tots ens hem equivocat“. En l’entrevista aposta per una Catalunya “puntera en avenços socials, en la que tots ens parlàvem, que tenia ambició, cohesió social, excel·lent en sanitat, etc“. “Hi ha formacions que s’esforcen més en reivindicar que tenien raó fa deu anys que no pas en reivindicar una nova dècada”.

Pacte amb comuns

Pel que fa a les possibilitats dels socialistes per formar govern després del 14-F, i després de descartar un pacte amb ERC, Illa ha dit que el més “raonable” seria un govern amb els comuns. Encara que ha apuntat que “tot és millorable” ha recordat que la fórmula ja està funcionant a l’Estat.

Nou comentari