El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Illa assegura que el PSC està preparat per “sortir a guanyar” a Catalunya
  • CA

El secretari d’Organització del PSC i ministre espanyol de Sanitat, Salvador Illa, assegura que el seu partit ho té “tot preparat” per “sortir a guanyar” quan es convoquin les eleccions al Parlament de Catalunya. “Que les convoquin quan vulguin. Quan sigui el moment, esprintarem i guanyarem”, ha etzibat durant el congrés de la regional del PSC al Baix Llobregat. Illa ha afirmat que Catalunya “no es pot permetre” que Miquel Iceta no sigui president perquè, diu, serà l’única manera d'”imposar” el que el seu partit anomena “agenda del retrobament” i que el president espanyol, Pedro Sánchez, va traslladar al president Torra en la trobada de principis de febrer.

El successor de José Zaragoza ha explicat que després d’impulsar el primer govern de coalició i de “transformació” a Espanya el lideratge dels socialistes a molts ajuntaments ara l’objectiu passa per governar Catalunya a partir de les pròximes eleccions, que el president Quim Torra va anunciar que avançaria un cop aprovats els pressupostos. “No pot passar una altra cosa que no sigui guanyar”, ha assegurat Illa. Per aconseguir l’objectiu, ha fet una crida a la militància perquè sigui “ambiciosa” i “generosa”. Cal, diu, “més d’un milió de vots per donar el tomb” a Catalunya, el que suposaria pel PSC pràcticament doblar els resultats dels últims comicis, on es va quedar amb poc més de 600.000 vots.

Durant la seva intervenció, el també ministre de Sanitat ha tret pit de les primeres mesures impulsades del de l’executiu espanyol, com la proposició de Llei de l’eutanàsia, que dona “drets i garanties” als pacients que la vulguin exercir. Illa també ha posat en valor la voluntat de “diàleg” de l’executiu espanyol amb Catalunya i s’ha compromès a que es puguin abordar problemàtiques concretes com els danys provocats pel temporal Glòria o la crisi de preus del sector primari, que aquest mateix divendres ha dut la pagesia a manifestar-se multitudinàriament a Lleida.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa