Illa acusa a l’independentisme d’utilitzar la cultura com a “instrument polític”

El candidat socialista es compromet a arribar al 2% del pressupost a polítiques culturals

Aquesta tarda, el PSC ha celebrat un acte per presentar les seves polítiques culturals. En un acte telemàtic i de petit format el candidat, Salvador Illa, i la seva número quatre, l’escriptora Gemma Lienas, han explicat què pensen fer amb la cultura si arriben al Palau de la Generalitat. Un compromís, arribar a dedicar el 2% del pressupost a la Cultura. I un retret, acusar l’independentisme de fer política amb la cultura.

Ha estat un acte amb convidats especials -de la gestió de negocis culturals-amb què els socialistes han volgut recuperar la pàtina cultural del PSC maragallista. Fins i tot, l’editor Daniel Fernàndez ha elaborat un estrambòtic discurs sobre la Catalunya Ciutat, amb Barcelona com a capital cultural, i una “Catalunya interior que electoralment semblen les partides o ciutats carlines”. Al matí Illa s’ha fet la foto amb l’actor Abel Folk. Lienas s’ha queixat que la gent -així en general- “no llegeix”. 

Illa ha aprofitat per presentar el seu projecte de polítiques culturals, com ara aquest increment pressupostari o l’impuls de la indústria cultural. Ara bé, el candidat ha aprofitat l’avinentesa per descriure un panorama gris i angoixant de Catalunya, com un “país en declivi, amb menys oportunitats, sense rumb ni lideratges”. Tot, evidentment, culpa dels successius governs independentistes.

Una situació provocada perquè, segons el seu parer, “han emprat la política més com un instrument polític a favor de la seva ideologia no pas com un servei públic”, ha sentenciat. En aquest sentit, ha assegurat que vol tornar a la “Catalunya rica i plena” perquè “estimem Catalunya”. De fet, ja acusat els independentistes de creure que “només ells estimen Catalunya”. “Prou de repartir carnets de catalanitat!”, s’ha exclamat. 

Comentaris

  Sembla mentida que sigui filòsof 02/02/2021 3:50 pm
  La cultura és de lo més polític que hi ha. Aquí i a tot el món.
  El cit campejador 02/02/2021 12:41 pm
  Gràcies Illa, ja tocava que un polític del PSC digue´s aixó amb la boca ben gran. Illa, salvan's de l'independentisme. S'estan carregant Catalunya, la nostra comunitat autònoma.
  A l'aguait 02/02/2021 11:57 am
  No cal que ens ho digui aquest botifler-comissari, fa segles que patim una cultura espanyola que ens és aliena
  Ramon 02/02/2021 10:35 am
  A sota ja n'hi ha un que a aquest botifler sociata, el Menistro de la Mort, li diu "fatxa". I ja està. Problema resolt. Segur que s'ha quedat tan ample i ben cofoi amb llur diagnòstic. Tenim una fauna progre, també dins l'independentisme, que és d'una estupidesa oceànica.
  rd 02/02/2021 9:06 am
  miserable pocavergonya, execrable i repugnant individu
  CULTURA HEIL ADOLFO ILLA , cultura de la matança de vells i velles a destajo sanchez 02/02/2021 5:43 am
  Illa es cult de cul, tota una vida fent de golfo del GAL.LOAPA.TEJERO.155. Cul de LLOCA, CUL DE CAP. Els psoecialistes son purs caradures com l'ILLA QUE MAI HA TREBALLAT, sempre robant, robant i robant nomines publiques i matant 95.000 espwnyiols vells, com correspon a la seva cultura hitleriana, Sarrell inclós, Heil Illa
  31
  13
  Respon
  Raül 01/02/2021 10:12 pm
  Patètic argument. La cultura com la vida, és política. Cada cop que els integristes territorials defensen la "neutralitat" d'algun lloc, sigui un teatre, un estadi de futbol o el carrer el que busquen es la autocensura i que s'imposi el missatge de l'estatus quo. Realment mes que patètic, és perillós
   Ricard 02/02/2021 2:00 pm
   PSC, ho sento però quan no hi ha arguments dieu moltes ximpleries. Si us plau prou clientelisme descarat amb la cultura.
  Ramon 01/02/2021 9:52 pm
  Els sociates volen governar ells amb el suport DE QUI SIGUI. I també volen que els independentistes votem ERC perquè "l'oposició" sigui ERC. I per aconseguir-ho, a més de les marranades que els sociates ja les fan sempre, aquesta vegada hi afegiran la tupinada directa que l'epidèmia els la permetrà. I tot, amb aquells dos objectius. Que ells governin amb el suport DE QUI SIGUI. I que l'oposició no sigui realment oposició perquè en faria el paper ERC. Això vol la màfia sociata. Això és el que hem d'impedir votant Junts per Catalunya.
  297
  429
  Respon
   Si noi, 02/02/2021 3:54 pm
   jo soc indepe i no votaré corruptes ni processistes cap enlloc!
  Hemeroteca 01/02/2021 9:42 pm
  Que algú digui a aquest facha pallús que catalanistes no van a les manifestacions fascistas amb Vox i no votan contra l'ús de la llengua catalana al parlament europeu.
   Llengua 02/02/2021 2:13 pm
   En diem feixistes.
  Clara 01/02/2021 9:20 pm
  Amb aquest posat de gandul és evident que ni ha fet, ni fa, ni farà res per la societat. Només és mou pel partit. Com conseller de salut no va fer res remarcable per protegir la vida de les persones per la covid. Més aviat el contrari, es retardava a les decisions amb resultat de molts morts. Una toia, vaja! Però ell aguanta amb posat impassible i la seva mirada de póker darrere els vidres de les ulleres.
  Pere 01/02/2021 9:18 pm
  Cultura es, distingir els mentiders,psicòpates,embarcadors,trillerus i altres alimanyes. Els cuals no son amics de la CULTURA
  Eulàlia 01/02/2021 9:13 pm
  Acusacions venin de vostès no ens sorprenen, invencions les q volgueu, són gats vells!!! Ara el q SI és veritat és q el Psoe va organitzar uns grups terroristes, Gals i Batallon Vasco español!! I q encara NO ha demanat perdó i q el seu responsable principal viu una jubilació daurada!! Mentre els nostres x el simple fet d'organitzar un referèndum són a la presó o al exili!!! No us perdonarem MAI !! MISERABLES !!! Sou uns Miserables
  Tripartit no, gràcies 01/02/2021 9:00 pm
  Els genocides culturals del PPSOEC's-MOCS que intenten destruir la llengua d'un poble, acusen els demés de fer política amb la cultura
   Si noi, 02/02/2021 4:00 pm
   tripartits com a la Diputació de Barcelona? JxSou+PSOEcat+Comuns
  Anònim 01/02/2021 8:48 pm
  Hi ha quelcom més polític que la fefensa de la cultura pròpia? Cal ésser un ignorant molt cínic per dir aquestes bestieses...
  Pepe 01/02/2021 8:43 pm
  Ni cas dels dictadors del 155. Ni PPSOEVOXPODEMOSC'S.
  RAMON A 01/02/2021 8:12 pm
  Es veritat,La cultura dels teus amos es molt superior
  Partits sense programa 01/02/2021 7:56 pm
  Aquest de l'Illa com més parla menys nivell demostra. Sembla que com JxCAT tampoc té programa, i s'ha de dedicar a dir bajanades.
  189
  62
  Respon
  Gent sense principis 01/02/2021 7:32 pm
  Són uns pocavergonyes: en la seva metamorfosi per captar el vot de Ciudadanos i tornar a tocar poder, es carregaran el que calgui, el que calgui! Només cal veure a la senyora del PSC dient que parlar en català en un debat per a votants catalans és de mala educació (i una altra del seu partit dient que és una vergonya). El PSC sí que és una vergonya. I, per a vergonya, la que sento jo d'haver-los votat una vegada. Va ser quan manava Pasqual Maragall (qui, per cert, ara trencaria el carnet i els escopiria a la cara). Són mala gent.

Nou comentari