El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iglesias sobre Errejón: “No em puc creure que ens hagin ocultat que preparaven un projecte propi”
  • CA

 

Pablo Iglesias ha lamentat que Íñigo Errejón i Manuela Carmena els hagin “ocultat” que preparaven un projecte propi per a l’alcaldia de Madrid. Avui, ambdós han signat una carta conjunta on anuncien que volen “estendre” Mas Madrid, la marca amb que Carmena es va presentar a l’alcaldia, a l’àmbit de la Comunitat. “En política s’ha d’estar acostumat a aquest tipus de maniobres, fins i tot si venen de companys, però reconec que he quedat tocat i trist”, ha explicat Iglesias. També ha anunciat que, en deferència a Carmena, amb la qual Podem va formar coalició en les últimes eleccions, el partit podria no presentar llista a la ciutat de Madrid. Però ha afegit que sí que en presentarà a la resta de la comunitat.

 

L’anunci d’Errejón i Carmena coincideix amb el cinquè aniversari de Podem, i Iglesias ha retret al fins ara quadre directiu de la formació morada que l’hagi trucat per comunicar-li la marxa minuts abans que la carta d’ell i de Carmena “estigués a tots els mitjans de comunicació i a les xarxes socials”.

 

Manuela Carmena | Europa Press

 

El líder de Podem també ha afirmat sentir “vergonya” per la notícia i ha subratllat que els inscrits del partit “mereixen més respecte”. En aquest sentit ha recordat que fa dos anys, a l’assemblea de Vistalegre, el partit va protagonitzar un enfrontament –precisament entre ell i Errejón- que el va “avergonyir”. I explica que tothom va sortir d’aquella assemblea amb el propòsit “ferm” de tancar la ferida. Per això, contràriament al que, diu, es fa “a molts partits” –que és que qui perd un Congrés “se’n va a casa o abandona la primera línia”-, va decidir oferir a Errejón la candidatura de la Comunitat de Madrid. Per això afirma que “en moments com aquest no és fàcil ser secretari general” ni “empassar-se certes coses”, però afegeix que mentre ell estigui al capdavant del partit el “mandat” dels inscrits i el “projecte col·lectiu” estaran “per sobre de qualsevol ambició personal”.

 

Després de desitjar sort a Errejón i Carmena amb la iniciativa, fa balanç dels quatre anys de coalició i afirma que s’han aconseguit “algunes coses bones” per als madrilenys. Sobre el nou projecte de l’alcaldessa, afirma que s’assembla “molt poc” al de fa quatre anys, però anuncia que “si aquest projecte i les exigències de Manuela de decidir la llista del primer a l’últim nom són la condició de possibilita perquè els corruptes i els reaccionaris no tornin a governar Madrid”, Podem està disposada a “fer-se a un costat i a no presentar-se a les eleccions municipals a Madrid”. Afegeix, però, que “amb tots els respectes, Íñigo no és Manuela”. I per això explica que Podem si “sortirà a guanyar” a la resta de municipis de la Comunitat de Madrid, al costat d’Izquierda Unida i de la resta “d’aliats” d’Units Podem i candidatures municipalistes d’unitat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa