El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iglesias s’acomiada del govern espanyol amb “orgull” per la feina feta
  • CA

El vicepresident segon del govern espanyol i líder de Podem, Pablo Iglesias, s’ha acomiadat aquest dimarts del Consell de Ministres després d’un any i tres mesos a l’executiu de coalició. En un vídeo difós a les xarxes posterior a l’última reunió del Consell de Ministres en què ha participat, Iglesias ha subratllat que ha estat “un honor ser vicepresident” i ha afirmat que Podem ha demostrat que “les coses es podien fer millor”, que “no se’ls compra” i que són “capaços de produir millores”. Tanmateix, el líder de la formació lila ha admès que s’han trobat amb “límits i contradiccions”. Iglesias ha destacat que marxa amb l’aprovació del repartiment de 283 milions d’euros per a les autonomies per reconstruir el sistema de dependència.

Es tracta del pla de xoc acordat amb les autonomies i del qual a Catalunya corresponen 45,7 milions d’euros. Iglesias ha dit que és un “orgull” acabar l’etapa al govern espanyol “complint un dels objectius del govern de coalició” com és “reconstruir el sistema d’atenció a la dependència”. El líder de Podem ha afirmat que ha aconseguit “revertir les retallades del PP”. Iglesias ha defensat que l’executiu ha “abordat la crisi d’una manera diferent” i ha “posat per sobre l’interès general“. Tot i això, el líder de Podem i candidat a les eleccions madrilenyes ha dit que han tingut al davant “oligarquies que exerceixen el seu enorme poder” per intentar que les institucions “defensin els seus interessos”.

Això, “sumat a la correlació de forces” dins el govern de coalició, en què el PSOE és soci majoritari, ha imposat “molts límits i contradiccions”. Iglesias ha dit que deixa el “millor” equip a la vicepresidència i que seguirà treballant allà on creu que pot ser “més útil”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Art a març 30, 2021 | 16:54
    Art març 30, 2021 | 16:54
    Bla, bla, bla, bla... I bla. Resultat res
  2. Icona del comentari de: Pobre desgraciat... a març 30, 2021 | 17:04
    Pobre desgraciat... març 30, 2021 | 17:04
    Quina feina? Havíeu de prendre el cel per assalt i el vostre balanç ha estat ZERO.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa