Iglesias renya els Comuns pels mals resultats el 21D

El líder de Podemos creu que "s'haurien d'haver fet les coses millor", després que el seu partit se sumés als Comuns i aquests hagin passat d'11 a 8 escons
Pablo Iglesias, líder de Podemos
Pablo Iglesias, líder de Podemos | Podemos

El secretari general de Podemos, Pablo Iglesias, ha reconegut que els seus resultats a les eleccions catalanes del 21D, en les quals van concórrer dins de la coalició Catalunya En Comú-Podem, van ser "dolents", pitjors que els de 2015, i que "haurien d'haver fet les coses millor". "És el moment de la reflexió política, després d'un any que ha estat determinant per Espanya i per a Podemos, un any que no ha acabat bé per a nosaltres i per als nostres aliats del canvi", ha lamentat durant la seva intervenció inicial en el Consell Ciutadà Estatal (CCE), el màxim òrgan d'adreça entre assemblees, que la formació morada celebra al Cercle de Belles arts de Madrid.


 

El líder de Podemos tenia pendent analitzar els resultats, perquè la seva última intervenció pública va ser el 19 de desembre, abans fins i tot que tinguessin lloc els comicis catalans. Ha explicat que la seva obligació era mantenir aquest debat amb el seu equip de direcció, abans d'exposar-la als mitjans de comunicació. Iglesias, que ha presentat davant els seus dirigents l'informe polític, ha admès que davant la crisi catalana, "molts ciutadans han percebut" que amb la seva proposta de la defensa del referèndum pactat, Podemos esta adreçant-se "a altres formacions polítiques", en referència a les forces independentistes, i això no hauria agradat. 


"La nostra posició de diàleg i fraternitat no s'ha traduït en un bon resultat electoral", ha assenyalat, al mateix temps que també ha reconegut que no han estat capaços "d'impedir que els temes socials desapareguin de l'agenda en un país amb nivells de desigualtat escandalosos". Això sí, respecte a aquest tema, ha assenyalat que no "valen excuses" i que no poden culpar els aparells "polítics del poder". "És lògic que ens colpegin. Ja sabíem a què veníem. Hem de guanyar el partit peti qui peti", ha defensat.
Comentaris
Pac
Esteu acabats, heu tingut la vostre oportunitat i la heu deixat passar, no teniu credibilitat, republicans de postureig.
josep
Hi t'ho no ens te'ns cap responsabilitat, oi
aupa furtacabres
esta molt clar. Pablo fes un pas al costat, la teva ona ja ha arribat a la platja.
Sara
Que els renyin, que els renyin... que ells els van ajudar amb els resultats, fins i tot els van escriure el guió i així els ha anat. Ells sí que van per bon camí per... per no canviar ni una coma a res. Un frau pels seus votants.
Pepito
Pobre loco ,,,, Q los purgaras a todos,,,que comunismo mas barato que utilizas!!!
Josep
Que esperaven després d acusar a l independentisme d haver despertat als botxins per a provocar la seva violència. I haver li aplicat un 155 al Albano Dante Facin.
Traducció
Cal atacar Catalunya o no ens vota ni el tato.
Arracada
Que el senyor Iglesias és l'únic culpable de la desfeta dels Comuns ho demostra quan va es voler immiscuir, alhora que manar com s'havien de fer les "coses" per ex la foragitació del Dante Fachín, en el tema català. La visió que ell té és des de los madriles i la seva actuació és la pròpia dels que allí habiten. Es fiquen on no els demanen podrint-ho tot i després no queda res aprofitable. Els Comuns que es defineixin si volen continuar amb el 155 o al costat dels catalans.
Josep
Desda la Meseta sabeu molt be lo que necesitem els catalans. Una societat (catalana) inmadura sempra es d'agrair els experts politolecs españols.
LSO
La dignidad de Albano Dante, os a puesto en el sitio que merecéis, queríais hacerle daño a él, y el boomerang ha funcionado como debía, os lo tenéis merecido y si seguís así, en cat. desapareceréis, ya no engañáis a nadie, con vuestra "facha" de progres de tres al cuarto.

envia el comentari