Iglesias reivindica la república en l'acte dels 40 anys de la Constitució

"En l'Espanya moderna del 2018 no es pot arribar a ser cap de l'estat per fecundació"
Pablo Iglesias
Pablo Iglesias | ACN

El líder de Podem, Pablo Iglesias, ha aprofitat l'acte dels 40 anys de la Constitució al Congrés per reivindicar la república. Lluint un símbol a la solapa d'una dona de color morat, ha fet una defensa dels valors republicans i de la justícia social. Ha afegit que si la monarquia va evitar el cop d'estat "cal donar-li les gràcies" però que considera que en l'Espanya "moderna del 2018 no es pot arribar a ser cap d'estat per fecundació". Per això, ha dit que la seva formació assisteix a l'acte i que de "manera respectuosa" escoltarà el discurs del rei però que lluirà aquest símbol per reivindicar la república. "És un debat que considerem que és sa", ha afegit. "La fraternitat es construeix millor des dels valors republicans que des del valors autoritaris", ha sentenciat.

 

En els 40 anys de la carta magna, Iglesias ha volgut tenir record també per a les dones que van ser claus durant la transició i ha lamentat que l'homenatge només es faci als pares de la Constitució (tots homes). A més, ha lamentat que la Constitució no s'apliqui perquè, segons sosté, no es garanteixen els drets socials dels ciutadans per l'existència de l'atur i de les diferències socials. 

 

En el seu discurs, ha fet una defensa dels valors republicans. "Cal apostar per la justícia social, per la fraternitat i la llibertat, i això en el 2018 és dir república", ha manifestat. Comentaris
Ramon
FORA, FORA, FORA, LA REPÚBLICA ESPANYOLA QUE ENS VOLEN ENCOLOMAR ERC I ELS PUDENTS!!! VISCA CATALUNYA LLIURE!!!
Pobre noi
Aquest Pablo no sap pas a on navega . Avui anat a celebrar la constitucó i a reclamat la Republicà ? Mira noi el millor es que no hi hagués anat . Una persona valenta hauria declarat que aquella colla del rei i companyia no eran de fiar i què el què ell demanava era una nova constitució i l’ abolició de la monarquia ! Però pobre noi ell al costat de tothom aplaudint reclamant una republicà per riure.....
republica
el iglesias i els setanta diputats de podem , com bons republicans no han aplaudit al rei, nomes s'han aixecat sense apludir ha sortit a antena 3 i la sexta,pero clar potser a telepruses, no ha sortit i per aixo els mes radiclas no ho heu vist.

envia el comentari