El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iglesias presenta Colau com una palanca per a l’accés de Podem al govern espanyol
  • CA

“Tenir a Ada Colau a l’Ajuntament de Barcelona ens omple d’energia per negociar un govern [espanyol] que ha de treballar per a la gent humil”. Així veu Pablo Iglesias la candidatura de l’alcaldessa en les eleccions municipals de diumenge que ve, com una peça clau per a la seva negociació amb Pedro Sánchez per constituir el nou govern espanyol.

Iglesias ha sigut aquest diumenge a Barcelona per fer costat a Colau en el míting central de la seva campanya, al Carmel, davant de centenars de persones. I segons ell, la banca està pressionant perquè el PSOE pacti amb Cs i no amb Unides Podem per arribar a la Moncloa. “Quan Ana Patricia Botín diu al PSOE que ha de governar amb Cs i que nosaltres no hi podem ser, el que fa és defensar els interessos del poder financer, els seus”, ha advertit. La prova del que diu, és que és el que ja han fet “amb Felipe González i Aznar”, una manera de les grans empreses de “comprar-se representants polítics per portar els seus interessos als governs”.

En canvi, segons el líder de Podem, el que ha fet Colau a l’Ajuntament de Barcelona és el paradigma del que volen fer ells al govern espanyol. “El que significa el dentista municipal o plantar-se davant l’oligopoli energètic és entendre que governar no és conciliar interessos, sinó ocupar-se de la gent humil. A Barcelona teniu un tresor que heu de conservar”, ha exclamat als assistents a l’acte, als quals ha demanat que es mobilitzin per aconseguir vots per a l’alcaldessa.

Alberto Garzón, diputat d’Unides Podem i coordinador federal d’Esquerra Unida, també ha sigut a l’escenari del Carmel, i ha demanat que els dies que queden per a les eleccions municipals es faci un esforç de mobilització per les formacions d’esquerres. “Hem de parlar fins i tot amb aquell cunyat que tenim que no és gaire d’esquerres”, ha reclamat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa