Iglesias no deixarà l’escó al Congrés fins que es constitueixi l’Assemblea de Madrid

Fonts de Podem diuen que no té intenció de tutelar Yolanda Díaz com a vicepresidenta

El líder de Podem, Pablo Iglesias, mantindrà l’escó al Congrés dels Diputats fins després de les eleccions autonòmiques de Madrid del 4 de maig, i el deixarà quan es constitueixi l’Assemblea de Madrid. Així ho han indicat fonts de Podem, que assenyalen que d’aquesta manera Iglesias manté l’aforament al Tribunal Suprem per evitar que algú aprofiti aquest període d’interinatge per obrir-li una causa davant la justícia ordinària. Les mateixes veus apunten que Iglesias no té intenció de tutelar l’actuació de Yolanda Díaz com a vicepresidenta tercera del govern espanyol, tot i que donen per fet que es mantindrà la comunicació habitual entre ells. L’entorn del líder de Podem avala la formula que situa a Díaz a la vicepresidència tercera –en comptes de la vicepresidència espanyola que ocupava Iglesias- perquè d’aquesta manera manté la cartera de Treball. Asseguren que Podem no va voler plantejar una batalla sobre aquesta qüestió.

En aquest marc asseguren que serà Yolanda Díaz qui decidirà sobre les qüestions que afecten a l’actuació del govern espanyol. Iglesias, apunten, no pretén intercedir des de fora de l’executiu sobre la línia que adopta el govern de coalició. A més, celebren l’aparició d’enquestes que situen ja Podem com a tercera força a l’Assemblea de Madrid. Al seu entendre –i malgrat el ‘no’ de Més Madrid a fer una candidatura conjunta- la maniobra d’Iglesias fa menys possible que el PP i Vox sumin majoria absoluta a la Comunitat.

Comentaris

    En fi 17/03/2021 3:00 pm
    Pasta fàcil per pagar la hipoteca de la seva mansió
    mike 17/03/2021 1:03 pm
    penseu que ha de pagar la hipoteca del xalet de 600.000€ (i jo em crec que a Madrid, a la zona on viu ell, hi ha xalets tan "barats"...)

Nou comentari