Iglesias diu que les nacionalitzacions són “perfectament possibles”

“La pandèmia ha posat sobre la taula el fracàs d’un sistema de deslocalitzacions”

El vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, ha recordat aquest dijous que les nacionalitzacions “són perfectament possibles a la Constitució espanyola” i “no són necessàriament d’esquerres” tot recordant que Bankia va ser nacionalitzada pel govern del PP. Després de l’anunci de tancament de les plantes de Nissan, Iglesias ha afirmat que a hores d’ara queda clar que “cal reconstruir la indústria al conjunt de l’Estat”. Iglesias també ha defensat la necessitat d’incrementar la recaptació amb “polítiques fiscals expansives” per afrontar la factura del covid-19 tot recordant que els països europeus recapten una mitjans de 7,4 punts més del PIB. En aquest sentit ha apostat de nou per la creació d’un impost a les grans fortunes.

Iglesias ha fet aquestes manifestacions a la comissió per a la reconstrucció del Congrés on ha recordat que “la pandèmia ha posat sobre la taula el fracàs d’un sistema de deslocalitzaciojns” que provoca “debilitat davant els mercats especulatius”. “Això no pot passar mai més“,ha dit, i ha afegit que “si les pandèmies són la nova realitat, una democràcia avançada ha de disposat d’instruments per combatre-la” sense haver de conviure amb la “pirateria” dels mercats.

Iglesias ha interpel·lat directament el PP, a qui ha emplaçat a admetre que “es van equivocar” en la seva gestió de la crisi del 2008. “Crec que hi ha un consens a Espanya que les retallades de més de 7.000 MEUR a la sanitat pública i les privatitzacions que van perpetrar van ser decisions equivocades que ens van afeblir per afrontar situacions com aquesta, i avui tothom té clar que no es poden permetre atacs com aquest”.

Nou comentari