El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iglesias diu que el govern espanyol “seguirà cuidant” la majoria de la investidura
  • CA

El vicepresident segon del govern i líder de Podem, Pablo Iglesias, ha assegurat que el govern espanyol “seguirà cuidant” la majoria que va donar suport a la investidura de Pedro Sánchez. En una entrevista a TVE, Iglesias ha assenyalat que s’ha de parlar amb les forces d’esquerres per abordar la crisi econòmica i les mesures socials tot i considerar “sensat” que en algun moment d’estat d’alarma s’hagi aconseguit el suport de formacions de dretes, en al·lusió a Cs. D’altra banda, ha lamentat que a Espanya hi hagi una “dreta de rebequeria i cassolada” que no fa propostes. I ho ha atribuït al fet que els actuals líders són conscients que no governaran Espanya. “Un PP entregat a la ultradreta no governarà mai el país”.

Pel que fa a la comissió parlamentaria sobre la reconstrucció, Iglesias ha dit que no és “ingenu” i ha augurat que hi haurà crispació. I ha definit la dreta d’Espanya com una dreta de “rebequeria, de cassolada i de crits” atribuint-ho al fet que són conscients que no governaran en molt temps. Segons Iglesias, els “crits i insults” demostren la seva “debilitat” i ha comprat els partits de la dreta amb els equips “dolents” de futbol que intenten muntar un “enrenou” per invalidar el partit.

“Ser patriota és defensar l’interès general, no embolicar-te amb vuit banderes. La nostra obligació com a govern espanyol, a la comissió de reconstrucció, és convertir els consensos socials en polítiques de reconstrucció que protegeixin allò comú”, ha afegit.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa