Iglesias demana retirar la medalla al "malnascut" de 'Billy el Niño' i Zoido diu que no ho permet la llei

El ministre recorda que cap govern del PSOE abans del de Rajoy va prendre aquesta decisió ni contra l'exinspector policial franquista, ni contra cap altra persona

El líder de Podemos, Pablo Iglesias, ha demanat aquest dimecres al Congrés dels Diputats que el govern espanyol retiri la condecoració al "malnascut" policia franquista Antonio González Pacheco, conegut com 'Billy el Niño', però el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, li ha respost que no ho permet la llei. "Aquest Govern no ha valorat la retirada d'aquesta condecoració", ha dit Zoido sobre la medalla al mèrit policial de 1977 que suposa un increment del 15% en concepte de pensió vitalícia per 'Billy el Niño', segons ha denunciat recentment l'Associació per a la Recuperació de la Memòria Històrica. Després de rebutjar qualsevol tipus de tortures, Zoido ha assenyalat que "ningú ha sol·licitat oficialment que es retiri" aquesta medalla i que, segons les seves dades, "no sembla que hi hagi justificació legal". El ministre ha recordat que cap Govern del PSOE abans del de Mariano Rajoy va prendre aquesta decisió ni contra l'exinspector policial franquista, ni contra cap altra persona. Zoido s'ha referit a les denúncies de víctimes de 'Billy el Niño' descrites per Pablo Iglesias per mostrar-se convençut que ningú estaria en contra que sobre aquest expolicia recaigués "tot el pes de la llei" si així hagués quedat provat en alguna sentència judicial.


 

"Tant de bo ho faci el ministre del PSOE"

 

  

Iglesias, visiblement emocionat, ha citat el relat de les víctimes del policia, algunes d'elles en la tribuna de convidats del Congrés, i s'ha mostrat confiat que la sortida del PP del govern permeti retirar aquesta condecoració. "Vostè probablement no segueixi en aquest Ministeri molt de temps", li ha dit a Zoido, "tant de bo el ministre que nomeni el PSOE retiri aquesta medalla a aquest malnascut". Zoido ha respost a Iglesias retraient-li que lliurin un "xec en blanc" a un govern del PSOE quan en el passat Podemos "va demanar cinc ministeris, RTVE i el CNI". També els ha recordat la consulta sobre el xalet del líder de la formació morada i la seva defensa dels escarnis.


  

 

 

El debat ha pujat de to i la presidenta del Congrés, Ana Pastor, ha cridat a l'ordre en dues ocasions al diputat Rafa Mayoral, que des de la bancada de Podemos feia escarafalls i cridava "és un torturador", en referència a 'Billy el Niño'. "Vostè no em donarà lliçons sobre defensar a un torturador, no ho he fet en la meva vida", ha respost Zoido. Al final de la sessió de control, i a preguntes de la premsa, Iglesias ha reconegut que s'ha emocionat pel llarg aplaudiment brindat des de la tribuna de convidats per les víctimes de 'Billy el Niño', als qui ha elogiat per ser "el millor de la democràcia". El líder de Podemos s'ha ajudat d'un mocador per assecar-se les llàgrimes durant la seva intervenció al Congrés.


 

 
Comentaris
Feixistes fins el moll de l’òs
No et preocupis Iglesias , una condecoració d’aquests feixistes és com un grà al cul . Fixa’t que li foten una medalla a ka Mare de Deu del no sé qué !!
Kaoking
Al malnacido no hay que retirarle nada , sólo pegarle un tiro en la boca.
Jo
Lo qual confirma que les lleis espanyoles son una merda que cal llençar a la brossa juntament amb aquests palurdus de ministres
Ramon
Les esquerres espanyoles i per desgràcia també les nostres fan com els catòlics. N'ha dit res, aquest impresentable, dels crims dels sandinistes? Segur que ni mu. I mira que són més recents, eh? De fet estan passant ara.
un de pas
Il·legalitzin ja el PP, ja tenim Prous motius legals i molts més morals per fer-ho
Pac
Espanya es putrefacció..
Uri
Chorizoidoland, nova atraccio d'Espanyistan, monarquia bananera, i dictadura feixiste, marchem d'aquesta puta vergonya de pais, si us plau, President Torra.
...SIEGFRIED...
...LA TRANSICION ESPAÑOLA...MENUDA BAZOFIA...
666
És la seva llei . La Llei de semPPre : la dels xoriços de debó !

envia el comentari