Iglesias només veu “acord possible” amb el “bloc de la investidura” pels pressupostos

El vicepresident segon creu que amb ERC hi haurà “tensions” però es mostra convençut que hi haurà “entesa”

El vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, creu que “l’únic acord possible” per tirar endavant els PGE serà amb “el bloc de la investidura”. En una entrevista a RNE, Iglesias ha dit que si Cs hi dona suport “benvingut serà” però que no és “ingenu” perquè hi ha diversos aspectes en els quals no coincideixen i ja ha alertat que Unides Podem “no renunciarà ni a una coma de l’acord de coalició”. En relació a ERC, Iglesias ha admès que segurament hi haurà “tensions i alts i baixos” però que creu que finalment hi haurà “entesa”. “També amb Bildu i crec que podem arribar a acords amb el PNV i altres grups petits de l’arc parlamentari. Un acord com el que tenim només es pot construir amb l’esquerra”, ha insistit.

El vicepresident també ha lamentat la posició del PP en relació als pactes per la reconstrucció: “Ens agradaria que fessin una reflexió”. Durant l’entrevista, Iglesias també ha afirmat que les “cloaques de l’Estat” encara existeixen i que treballen en “la mateixa direcció” que en l’etapa del PP al govern. “Té una dimensió mediàtica”, ha afegit.

D’altra banda, el vicepresident segon ha negat que tingui implicacions en el cas Dina i ha dit que no concep la possibilitat de ser imputat. També ha dit que ha recorregut la decisió de treure-li la condició de perjudicat. “L’objectiu és crear un escàndol mediàtic”, ha dit tot afegint que entén que “hi ha sectors molt poderosos que no suportin que Podem estigui al govern”.

Comissió d’investigació

En relació a la seva compareixença al Congrés pel cas, ha dit que el que s’ha de fer és una comissió d’investigació de les “cloaques” i que en ella hi comparegui també Sáenz de Santamaría o el mateix exministre Zoido. “Donem la cara tots, jo no tinc cap problema”, ha afegit.

Nou comentari