El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
ICV vol que Schutz es disculpi per les víctimes palestines
  • CA

La portaveu d’Iniciativa, Laia Ortiz, vol que l’ambaixador d’Israel a l’Estat, Raphael Schutz, demani disculpes pels milers de morts i ferits provocats per l’exèrcit d’Israel a la franja de Gaza. 

El diplomàtic va retreure ahir que el conseller d’Interior, Joan Saura, podia haver fet certa autocrítica per participar a la manifestació a favor de Palestina perquè, a parer seu, a l’acte hi van haver fets poc pacífics. 

Ortiz ha replicat que no tenen “res a excusar-nos, vam exercir el nostre dret de llibertat d’expressió i de manifestació”. “En tot cas, és ell qui s’hauria d’excusar pels morts que està causant el seu país”, ha subratllat.

Així mateix, la portaveu d’ICV troba “insòlit que un ambaixador entri en qüestions internes d’un país, dubtem que aquesta sigui la seva funció” i ha qualificat de “delirant” que Schutz equiparés Bin Landen amb Chomsky, Goytisolo i Saramago. 

El diplomàtic va alertar d’una “coalició d’odi” que uneix islamistes i aquests acadèmics, entre altres. “Aquests intel·lectuals sempre s’han posicionat a favor de la pau i dels drets humans, una actitud que contrasta amb la de l’ambaixador que insisteix a justificar la massacre d’Israel a Gaza i a censurar els qui es posicionen per la pau”, ha sentenciat Ortiz.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa