El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iceta: “Això va de veritat, seria irresponsable desaprofitar l’oportunitat”
  • CA

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha avisat que seria “irresponsable” desaprofitar l’oportunitat de la taula de diàleg entre governs que es reunirà dimecres a la Moncloa per primera vegada. En una entrevista a l’Ara, Iceta ha fet una crida a “acceptar l’aproximació més pragmàtica que permeti avançar” i ha avisat que “hi ha el risc d’acabar abans de començar” si es vol iniciar la negociació pels punts en què hi ha una “distància abismal”, en referència a l’autodeterminació i l’amnistia. Iceta ha afirmat que ell ja estaria “molt content” si de la primera reunió en surt un acord sobre la metodologia de treball.

“Hem d’acceptar l’aproximació més pragmàtica que ens permeti avançar. Això no vol dir renunciar als objectius de cadascú. Desaprofitar la situació seria temerari i irresponsable”, ha defensat Iceta a pocs dies de la primera taula de diàleg entre governs. Iceta no vol que s’aixequin expectatives que després portin a frustració i ha afegit que ja estaria satisfet si en la primera reunió les dues parts expliquen el seu plantejament i s’acorda una metodologia de treball. En aquest sentit, ha recordat que des del 2012 fins al 2020 “no hi hagut una interlocució o un diàleg real entre governs”.

Pel que fa a la figura del mediador que reclama el president de la Generalitat, Quim Torra, Iceta ha alertat que “intentar posar-hi més condicions, més requeriments, més impediments d’entrada seria un gravíssim error”. I és que, segons Iceta, “no és moment ni de mediadors ni de relators ni de notaris”. “És un moment de creació de confiança i, per tant, segurament com més directa i menys intermediada millor”, ha argumentat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa