El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iceta subratlla que “votar independentista és bloquejar”el Congrés
  • CA

 

 

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, assegura que els condicionants del president de la Generalitat, Quim Torra, a una eventual investidura de Pedro Sánchez després del 28-A evidencien que el vot a forces independentistes a les eleccions espanyoles és sinònim de bloqueig. “Votar independentista és bloquejar i no avançar”, ha dit Iceta a l’assemblea del PSC de Mataró.

 

El líder socialista també ha rebutjat la proposta del candidat de JxCat, Jordi Sànchez, de traslladar a la presó de Soto del Real un debat electoral, en el que el mateix Sànchez i el candidat d’ERC, Oriol Junqueras, poguessin participar. “El comitè de campanya no ho considera oportú i recorda que tampoc es va fer per a les eleccions al Parlament del 21-D”, s’ha limitat a dir.

 

En la seva intervenció davant els mitjans de comunicació, Iceta ha insistit en la seva rectificació sobre la possibilitat de plantejar un referèndum si el suport a la independència arribés al 65%: “La solució per Catalunya no passa per la independència ni per un referèndum sobre la independència”. El líder socialista defensa un “acord sobre finançament i autogovern que tingui un suport majoritari” i ha recordat que per impulsar reformes en un sentit o en un altre al Parlament cal el vot favorable de dos terces de l’hemicicle, un escenari que actualment no es dona en cap sentit: “Haurem de treballar molt per arribar a una proposta política viable”.

 

En aquest sentit, Iceta no es resigna a que la solució vingui donada “pel pas del temps” amb la creació de noves majories parlamentàries i aposta per un “diàleg dins la llei” entre Catalunya i Espanya per arribar a l’anomenada “tercera via” dels socialistes que s’emmarca, recorda Iceta, en una “doctrina federalista” que permeti la “convivència en llibertat”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa