El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iceta entrega la candidatura a la presidència a Salvador Illa
  • CA

El primer secretari del PSC i més que probable candidat a la presidència de la Generalitat fins fa només unes hores, Miquel Iceta, ha proposat aquest dimecres a la tarda la candidatura del ministre de Sanitat, Salvador Illa, a la presidència de la Generalitat. En el darrer Consell Nacional de 2020, que s’ha fet en forma semipresencial, Iceta ha explicat el que ha definit com “una decisió personal però sobretot una decisió política” després d’anys al capdavant del partit, a la primera secretaria de la qual va arribar “en un moment crític”. Per entrar en “una batalla per guanyar les eleccions i assolir la presidència de la Generalitat”, però, Iceta ha proposat aquest canvi de candidat per un home, ha dit, idoni per ser “no un president per al PSC sinó un president per a Catalunya” i que tenien “davant dels ulls”. Un candidat, ha dit, que pot “tornar l’esperança” al país.

Salvador Illa, per la seva banda, ha considerat que està “preparat” per afrontar aquest repte i ha agraït la confiança del partit. A més, ha atacat els qui volen fer creure que “no vencerà el camí de l’esperança” i ha afirmat que, amb humilitat, treballarà i que confia “en les capacitats dels catalans per superar l’adversitat” i que és per això que “torna” a Catalunya. Una confiança, ha dit, que es basa en el darrer mig segle d’història d’Espanya i en tot el que, ha dit, s’ha aconseguit. “Us demano que m’acompanyeu, us demano que lluitem”, ha conclòs.

El candidat del PSC a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa

Iceta, per la seva banda, considerat que “s’ha abusat molt de l’expressió ‘jornada històrica'” però ha remarcat que aquesta era una ocasió molt especial a causa de la crisi de la pandèmia però que gràcies a la vacunació “dissenyada i dirigida per Salvador Illa”, està en vies de resoldre’s. El primer secretari del PSC ha reivindicat el socialisme catalanista i la Catalunya “de la Mancomunitat” o “de la Generalitat republicana”, citant fins i tot el president Josep Tarradellas, i la història del partit, que ha contrastat amb els partits “que demà no sabran com es diran”. Després de reivindicar l’herència del “moviment obrer” i del “catalanisme federalista”, ha incidit en la necessitat de tenir “un president per a Catalunya”, un polític “seriós” en un moment on cal “un bon Govern” i “no seguir essent la riota” per culpa d’uns polítics que “no donen la talla”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa