El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iceta prega la majoria per no dependre dels que “no saben si volen la Guàrdia Civil”
  • CA

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha tingut una bona diada de Sant. Ha estat, sens dubte, el millor orador de la jornada, de la Festa Major dels socialistes, la festa de la Rosa de Gavà. Un acte de campanya que ha esperonat a Iceta a carregar a tort i a dret contra els adversaris polítics, amb humor però amb mala llet. Ha disparat contra l’independentisme i contra la biosfera podemita. Iceta ha ordenat a la militància a posar-se les piles per convertir el “PSC en el partit majoritari a Catalunya a les eleccions del 10 de novembre”. Una majoria per “no haver de dependre dels que no saben si volen la Guàrdia Civil o els que volen trencar Espanya”, en velada referència als comuns i als independentites. “No serem ni montapollastres ni pagafantes” ha reblat.

 

 

Iceta ha incidit especialment en la mobilització socialista per tal d’assolir que el PSC guanyi les eleccions espanyoles a Catalunya. Per això ha estat especialment dur amb els directes competidors sobretot amb Podemos. Ciutadans ho ha deixat per Pedro Sánchez, tot i que només buscant el vot fugit cap els taronges. Tampoc sense acritud. “No sé si són molt d’esquerres”, ha criticat Iceta a Podem, “si voten fins a 4 vegades contra d’un president socialista”.

 

 En aquest sentit, ha justificat que els socialistes necessiten  “una àmplia majoria que no depengui dels que volen trencar Espanya o dels que no saben que hi hagi i o no guàrdia civil o posen a votació les resolucions judicials”, ha criticat. Una referència clara a les enteses que van mostrar els independentistes amb Podem al Parlament durant les votacions del debat de política general al Parlament. Iceta ha aprofitat, entre aplaudiments, a lloar la tasca dels Mossos però ha emfatitzat la Guàrdia Civil i el CNP per afegir després els bombers o sanitaris. 

 

El cap de files socialista s’ha situat al marge entre Ciutadans i Podem de manera gràfica. “No volem ni montapollos, que quan veu una baralla s’hi fica,  ni pagafantes, és el que acaba fent coses en benefici dels altres i perjudicant a tots, els partits que no gosen a dir el que pensen per no quedar malament davant l’independentisme”, ha definit.  

 

Pel que fa al president Quim Torra, ha utilitzat la ironia recollint les seves paraules que “no és president per una autonomia”. “Té tota la raó”, ha exclamat. Així mateix, li ha recordat que té l’obligació d’acatar les sentències com a “garantia de convivència”. Iceta ha fet una paradinha en el seu discurs posant el crit al cel pel fet que “l’independentisme, que és un moviment pacífic no s’ha desmarcat” dels sets CDR detinguts en l’operació Judes. “Hi ha pressumpció d’innocència, però també hi ha pressumpció de bona feina del poder judicial i de les forces i cossos de seguretat, per això no hem entès perquè l’independentisme, un moviment pacífic, no se n’ha desmarcat , que vulguin comparar Oriol Junqueras amb els detinguts, és una cosa que encara no ho entenc, però vaja, ja s’ho sabran ells”, ha conclòs. 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa