El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iceta: “No hi haurà independència, ni referèndum, ni dret a l’autodeterminació”
  • CA

 

 

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat aquest diumenge “que Espanya està en perill quan governa la dreta” i ha recordat que el 1-O i la declaració independentista es van donar sota un executiu del PP. Ho ha dit durant la clausura de la Convenció Nacional del PSC de Tarragona, davant unes 1.000 persones i al costat del president del Govern i líder del PSOE, Pedro Sánchez; la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet; l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i l’alcaldable de Barcelona, Jaume Collboni.

 

Quan li va bé a l’independentisme? Quan governa el PP a Espanya. Quan es va fer un referèndum fals i il·legal l’1 d’octubre? Governant la dreta. Quan es va declarar la independència il·legalment? Governant la dreta”, ha replicat als qui acusen els socialistes de posar en perill l’Estat. En la mateixa línia, Iceta s’ha mostrat contundent: “la dreta i els independentistes es necessiten, s’adoren”, fins al punt, diu ell, que “es van posar d’acord per a rebutjar els Pressupostos Generals de l’Estat, i no per les polítiques dels socialistes, sinó “perquè no volen que governin els socialistes”.

 

Després d’uns dies envoltat de polèmica per unes declaracions en què va dir que si el 65% dels catalans volia la independència, la democràcia hauria de trobar un mecanisme per a canalitzar-lo, aquest diumenge, Miquel Iceta ha tornat a rectificar sense deixar lloc a dubtes: “no hi haurà independència, no hi haurà referèndum i no hi haurà dret a l’autodeterminació“. Això sí, ha matisat, “tampoc hi haurà un 155 permanent”.

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa