Iceta lamenta que el Parlament no hagi engegat una “dinàmica” adaptada al confinament

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha lamentat que al Parlament no s’hagi estat “capaç” de posar en marxa una “dinàmica parlamentària adaptada a aquesta situació” de confinament a causa de la covid-19. Iceta ha dit estar “preocupat” pel funcionament de la cambra, i ha recordat que al Congrés s’han fet dos debats i una compareixença del ministre de Sanitat. Descartades les sessions telemàtiques, els socialistes creuen que hi ha un acord de la Mesa i la Junta de Portaveus del Parlament que permetria fer sessions com les celebrades fins ara a la cambra baixa, amb pocs diputats, mantenint les distàncies de seguretat i establint els mecanismes de delegació de vot corresponents per complementar la composició parlamentària.

En una reunió telemàtica de la Permanent del PSC aquest dilluns al matí, Iceta ha explicat que estan en contacte permanent amb el govern espanyol, però encara més amb la Generalitat. De fet, ha explicat que han ofert la seva “col·laboració” i d’altres propostes, de manera directe i no públicament, “no amb afany de crítica i desgast, sinó com a contribució positiva“.

Iceta ha reiterat que el PSC donaria suport a un decret del Govern amb mesures “extraordinàries” per combatre la covid-19, sigui mitjançant un decret que es complementi amb els pressupostos, o bé que es plantegin d’altres mesures no contemplades als comptes. Així, ha instat el president, Quim Torra, a “mobilitzar el màxim de recursos” per fer front a la crisi pel coronavirus, en l’àmbit sanitari però també econòmic i social.

 

Iceta veu “insuficient” la resposta de la Unió Europea

D’altra banda, Iceta també lamenta la “insuficient” resposta de la Unió Europea a aquesta crisi, “i fins i tot apunta a elements d’errors del passat, com quan no es va saber abordar adequadament la crisi econòmica de 2008 o fins i tot insinuacions que intenten culpabilitzar els països d’una crisi que no és culpa de ningú”. “La UE hauria de ser absolutament solidària i estar compromesa en les solucions”, ha reblat Iceta.

Nou comentari