Iceta diu que Huerta no tenia "cap altra sortida"

El primer secretari del PSC demana a Torra i Sánchez que tinguin "molta sinceritat" l'un amb l'altre quan es produeixi la seva primera trobada
Miquel Iceta durant el debat
Miquel Iceta durant el debat | JORDI BORRÀS

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha valorat aquest dijous la dimissió de l'exministre de Cultura i Esports Màxim Huerta afirmant que "no hi havia cap altra sortida". El socialista ha explicat en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio que quan va veure durant el matí d'aquest dimecres que es filtrava que Huerta havia defraudat més de 200.000 euros a Hisenda, va pensar que "això només podia acabar d’una manera".

 

Iceta ha afirmat així que en un context social "sensible" creix el "nivell d'exigència" i per tant s'ha de ser "exemplar", sobretot en obrir "una nova etapa a cop de corrupció" del PP. "Crec que va fer bé", ha apuntat. Ara, el "dubte" que li queda és si Huerta "hauria hagut d'avisar" el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. "Estic sent suau", ha advertit en aplaudir també una "reacció ràpida, fulminant". Li ha retret també les explicacions d'aquest dimecres, que poden "semblar una semi excusa". "Fins i tot treu mèrit a la dimissió", ha assegurat Iceta. En aquest sentit, ha suggerit que hauria hagut de desgranar-ho més endavant: "Quan has comès un error, i això era un error, quedes molt millor si dius 'no vull perjudicar qui ha confiat en mi, me'n vaig'".


El líder socialista a Catalunya també ha demanat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra, tinguin "molta sinceritat" l'un amb l'altre quan es produeixi la seva primera trobada, i ha insistit, també, que aquesta no sigui l'única reunió que es produeix entre tots dos governs.

 

El primer secretari del PSC ha defensat el ministre d'Exteriors, Josep Borrell, tot i discrepar que Catalunya es trobi a la vora d'un conflicte civil, tal i com va assegurar el responsable de política internacional del govern espanyol. "Si hi ha concurs de borrellistes jo em presento i penso guanyar", ha afirmat Iceta en una entrevista a Catalunya Ràdio, tot i que ha volgut posar en valor que els catalans han sabut mantenir "una convivència apreciable" durant tot el Procés.

Comentaris
Quan es feia la selfie de la vergonya, ja competia amb el Millo, ara té la pista lliure
Jo crec que el Pitxeta s'està guanyant a pols el càrrec de majordom espanyol que ha deixat vacant el Millo, és gairebé tan cínic com ell, tan miserable com ell, tant botifler com ell, tan llefiscós i pilota com ell, tan fatxa com ell, tan ... aviat el càrrec serà seu, segur que les forces feixistes espanyoles li concediran.
Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU
DI QUE SI ICETA ." QUI LA FA LA PAGA "En Politica NO VASTA PARECER UNA PERSONA HONRADA DEBEN SERLO DE VERDAD .Este EX-MINISTRO a vatido UN RECORD DE LA UNION EUROPEA Si asido EL MINISTRO Que menos a durado en su Cargo A Durado menos QUE LA REPÚBLICA CATALANA En EL PARLAMENT DE CATALUNYA a durado menos que UN HELADO EN LA PLAYA En Verano con mucho sol y mucha calor HAORA SI TIENEN UN MINISTRO DE CULTURA DE VERDAD Como Dios Manda y seguro plactica Deporte

envia el comentari