Iceta diu que la decisió de fer un pas al costat la va prendre amb Sánchez al novembre

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha explicat aquest dijous que la decisió de no ser el cap de llista dels socialistes catalans a les eleccions del 14 de febrer la va prendre ell mateix amb Pedro Sánchez a mitjans de novembre. “Vam detectar en uns estudis que hi havia dubtes sobre si jo era realment el canvi que la societat catalana necessita“, ha explicat en una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio.

Preguntat sobre si es veu com a ministre del govern espanyol, Iceta ha afirmat que està “a disposició del meu partit i del PSOE”, però ha afegit que per a ell això no és ara mateix “una inquietud”. Així doncs, ha dit que ara dedicarà tot el seu temps “a fer de Salvador Illa president de la Generalitat”.

Iceta ha insistit que “la campanya que hem preparat per Illa és molt millor que la que havíem preparat per mi“, i ha assegurat que es troba “molt més còmode participant com un més que no pas fent de candidat” en els propers comicis catalans.

En aquest sentit, ha dit que li agrada “que Oriol Junqueras digui que les eleccions del 14-F són cosa d’ERC i del PSC perquè afavoreix als socialistes“. “No s’han de lligar les eleccions amb els indults”, també ha dit.

Nou comentari