Iceta demana "generositat per construir ponts amb l'Estat"

El primer secretari dels socialistes catalans, a Madrid, ha reclamat un cop més la tercera via com a opció per desencallar el conflicte entre Catalunya i Espanya

Iceta, amb la periodista Montserrat Domínguez i Ángel Gabilondo durant la presentació | Joan Guirado

El PSC no varia ni un mil·límetre la seva posició en el conflicte entre Catalunya i Espanya i repeteix diàriament el mateix discurs a Barcelona i Madrid. Avui, a la capital espanyola, el primer secretari dels socialistes catalans Miquel Iceta, ha insistit en la construcció d'una Espanya federal, de la qual Catalunya en formi part. Durant la presentació del seu llibre, La Tercera Via (Catarata), Iceta ha apel·lat a la "generositat" per "construir ponts amb l'Estat".

 

Per Iceta "només hi ha una solució: diàleg, negociació i pacte". El polític català reclama que "convindria que una comissió d'experts treballés per definir el perímetre de la reforma constitucional i proposar solucions de possible consens per trencar el gel de la negociació". Iceta també ha advertit que "el govern del PP ha de fer propostes i el govern català no ha de posar el referèndum com a qüestió prèvia sine qua non".

El líder del PSC s'ha dirigit especialment cap al Secretari d'Estat amb les corts i diputat del PP José Luís Ayllón, assegut a la primera fila, a qui li ha etzibat que "us necessitem per resoldre un problema que necessita solució". Iceta ha fet aquest prec a Ayllón tot i recordar que "no ho compartiu plenament". 
 

Ayllón i Batet a primera fila. Darrere Ayllón, Duran i al centre de la segona fila Robles i Sánchez Llibre | Joan Guirado

 

A banda del diputat popular, a la presentació que ha reunit una trentena de persones, també s'hi han deixat veure els ex diputats d'Unió Josep Antoni Duran i Lleida i Josep Sánchez Llibre, les diputades del PSC Meritxell Batet i Mercè Perea o el secretari general de la UGT Josep Maria Álvarez. Per part del PSOE, l'única presència destacada ha estat la de la diputada i crítica amb la gestora Margarita Robles i la del portaveu a la comunitat de Madrid Ángel Gabilondo, que ha actuat d'amfitrió afirmant que "volem a Catalunya i la volem a Espanya". Gabilondo també ha assegurat que "ens necessitem molt". A la mateixa hora hi havia un gran acte de la precandidatura de Susana Díaz a Ifema.Comentaris
josep
panxeta, ja canses...
Ramonet
Els paguem autopistes,aeroports,trens d'alta velocitat i ara ponts???
xup
pero si el partit del bailon, ja no existeix!
Dr. Benway
Ja has aprés a ballar sevillanes, Iceta?
Vicenç Ramoneda
Se'n vol anar a la "suite" del hotel Palace de Madrid com en Durán i acabarà com ell!
erik
no res. Amb espanya l'unic que hi volem ja son convenis bilaterals com amb qualsevol altre pais del mon.
un senyor antic
Quina decepció!, ni "ballaruca" ni crits de l'Iceta......quina decadència ......
colaboracionista
Se entiende perfectamente la propuesta socialista. España federal = Café para todos (bis) Generosidad = Pagar los cafés. A cambio de esto catalanofóbia,catalanofóbia y catalanofóbia.
La carcundia
Òndima!. I en Ramón Colom a tercera fila, esperant nous càrrecs de les Espanyes.
Generositat?
Tindrem la mateixa que ha tingut l'estat per construir ponts amb Catalunya, o carreteres, o linies ferroviaries, o respallant l'estatut aprovat pels catalans, o ... Per cert IZ, ón eres quan escanya s'ens pixaba al demunt? Mai t'he vist demanant generositat als teus companys de madriz, aquí en diem HIPOCRESIA.
Sly
Veig aquests polítics i ex-polítics, i penso que són fora de temps, com llegint un llibre d'en Verne: em porten al passat, un passat que no tornarà mai més, i penso cóm de lluny están de la realitat, parlant com ho fan, que si comissió del Congreso, que si PP ayúdanos, que si delimitar la reforma de la Constitució... Què trist és que s'aferrin a allò que les feia felices, importants, que les feia sentir poderoses i guanyant diners, sense adonar-se que el seu temps ha passat... SON RIDÍCULS!
Flama
Amb el temps que fa que en parla, ja podria tenir el tema mes adelantat. Pero demani demani, per aixo no es quedi, ja ens comunicara l oferta. Nosaltres anem fent
Uix, sí, quin projecte més il·lusionador!!!
Els coneixem massa, ja. Amb qui porta més de 300 anys intentant fer-nos desaparèixer, només es pot pactar el divorci. I si no ho vol, un bon cop de porta, i adéu!!!!
Que no te enteras Contreras, que no volem cap pon Som una nació i com a tal Espanya tenen que ser els veins i res mes tossut
pep - manresa
Encara hem de ser més generosos?, és clar, ja ho entenc, els catalans hem de seguir sent generosos tota la vida perquè tú puguis seguir vivint del cuento, eh, Iceta?. El Gabilondo també és catxondo, diu que "ens necessitem molt", ja sabem qui necessita a qui, de tota manera si Catalunya necessita a Espanya quan siguem independents suposo que correran a venir-nos a socórrer, oi?, és el mínim que es pot esperar després de tants anys de solidaritat forçada, exagerada i abussiva.
M Josep
Iceta. Es que no t'enteres. No hi ha ningu que accepti la teva proposta. T'obsessiones en nedar contra corrent i aixi no lograreu res. Que no ho veus???
No mes creure mai
Mira ja no et parlare del 300 anys en que Espanya porta fen promeses i totes mai han sigut complertes. No mes parlare de la ultima vista de Rajoy prometen 4.000 milions i al dia seguen la promesa ja eran per cumplirla a partir del any següent. Qui es pot creure a aquest Estat que es pasa la vida mentin (sobre tot als catalans" una tercera via en la que si ells acaptessin, duraria menys que l`autonomia ( tenen en estudi anular-la, per tornar a centralitzar el poder al Madrid.
Quin esclau!
I alguns diuen que aquest és intel·ligent...?!?
vila
IZ, en tot cas deuria ser la teva Espanya qui fos generosa, que mai ho ha estat, sempre roben i roben i roben a Catalunya, mira que ara volen fer passar el corredor mediterrani per Madrit i ho han presentat a Europa, amb quins arguments?, enfortir les seves rodalies a costa de les nostres, és un del milions d'exemples que tu no veus perquè el teu espanyolisme t'ho impedeix. Te'n recordes de Pedro líbranos del PP, doncs tu podries començar a fer porta.
fartdepsc
Tant esgrimir federalisme com a solució i encara no han estat capaços de dir quin tipus de federalisme. No es molesten ni a dissimular la trampa. És un insult a la intel.ligència I tot per seguir cobrant del Psoe. Són uns venuts
ander
sou pesats tots plegats,ireverents e inconsciens,falta seny i molt

envia el comentari