Iceta creu que Illa ha de seguir sent ministre si s’ajornen les eleccions

El primer secretari del PSC no veu motius per canviar la data

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, considera que amb les previsions del Departament de Salut no hi ha motius per no fer les eleccions el 14 de febrer. “S’està dient que al febrer es podrà anar a esquiar i podrem anar a treballar i agafar el metro“, ha argumentat en una entrevista a ‘Els Matins de TV3’. A més, Iceta ha destacat que la Rt, la velocitat de propagació de la covid-19, és ara de l’1,20, la mateixa que hi havia quan es van convocar les eleccions. El candidat del PSC, Salvador Illa, ha anunciat que deixarà el ministeri de Sanitat quan comenci la campanya i Iceta creu que no ha de deixar de ser ministre si les eleccions s’acaben ajornant.

Iceta creu que el Govern està preparant i posant les condicions perquè es pugui votar a les eleccions “amb màximes garanties”. Per això, després de conèixer els pronòstics que Salut ha presentat als partits, creu que els comicis es poden mantenir per a la data prevista. L’informe de Salut preveu que el pic de pressió assistencial a les UCI arribi pocs dies abans del 14-F i que s’arribi al màxim de nous casos diaris entorn el 20 de gener, quan comença la campanya electoral. 

Segons Iceta, si hi hagués un confinament domiciliari seria “una situació diferent“, però si es mantenen els càlculs i previsions de Salut, “no hi ha motius per no celebrar-les” el 14 de febrer. 

El primer secretari del PSC també ha subratllat que s’han posat “més facilitats que mai” per votar per correu i que hi ha mecanismes per garantir que tothom que vulgui votar ho faci. I en aquest sentit, ha fet una crida a la ciutadania a votar per correu. “Les possibilitats de celebrar la jornada electoral hi són totes. A partir de les dades d’ahir no hi ha cap motiu per no fer-les. Seria en perjudici per a tots. Això no s’aguanta i necessitem un govern amb cara i ulls”, ha insistit.

Iceta ha defensat que Illa “ha introduït una dinàmica nova” i que dona al PSC l’oportunitat de guanyar. I ha explicat que alguns votants consideraven que el fet que ell fos el cap de llista “no era prou canvi”. Ara que no és candidat a la Generalitat, Iceta admet que està disponible per ocupar algun altre càrrec però ha evitat valorar si ocuparà algun ministeri argumentant que és una decisió que depèn del president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

En tot cas, no creu que sigui el substitut d’Illa al capdavant del Ministeri de Sanitat i preguntat per si podria ocupar el Ministeri de Política Territorial ha respost que ell podria ser útil a molts llocs. “Ell sap que estic disponible. Ho decidirà ell“, ha insistit en referència a Sánchez.

De tota manera, ha assegurat que serà el primer secretari del PSC fins al següent congrés del partit que serà en dos anys. A partir d’aquí no ha aclarit que farà tot i afegir que ha demostrat que és “capaç de cedir pas quan algú altra ho pot fer millor“.

Comentaris

  Octubrista 12/01/2021 8:24 pm
  En mandonguilla (mandong-Illa, quina coincidència! ) creu que l'Illa ha de continuar sortint a la tele. Que l'Illa surti cada dia a la tele (la nostra tele-155 inclosa, naturalment) és la única conseqüència de que sigui ministre. Atès que Espanya i colònies és campiona en contagis i nombre de morts per milió d'habitants, fer-lo candidat semblaria el millor camí per perdre les eleccions si no fos que els votants espanyolistes que el PSC's vol seduir, acostumen a votar el paio que veuen més vegades a la tele (sempre que sigui un paio contrari als interessos de Catalunya, naturalment). Però, si les eleccions triguen massa, també pot passar que la propaganda televisiva se'ls giri en contra
  Joan T. 12/01/2021 7:59 pm
  Sembla que ja ha quedat pro clar lo que li importen al partido les opinions de n' Iceta
  Delfí Artós 12/01/2021 1:43 pm
  És clar, altrament Illa resta en no res, en fum. Illa solament és un "careto", una faç, que ha eixit molt per la "tele" sobretot per les espanyoles suposo. Allò que m'ha em va cridar l'atenció d'aquest personatge de la Roca del Vallès, és sentir-lo expressar-se en espanyol i que es fes el castellanoparlant de "tota la vida", tot canviant D finals de mots espanyols per Z, cosa que no fan ni els castellans que viuen als Països Catalans... No cal afegir-hi res més.
  Titus 12/01/2021 12:45 pm
  Illa ja hauria d'haber dimitit per mentider. Iceta ha reconegut que quan Illa va dir: "Iceta és el millor candidat" ja estava planejat el canvi de candidat pero no ho podien fer public encara pels bé dels seus interessos. El mateix PSC ha reconegut doncs que tenim un ministre/candidat deshonest..
  jm 12/01/2021 12:27 pm
  Iceta la rateta que escombrava la escaleta...cap a España
  peret 12/01/2021 12:26 pm
  per seguir amb la carniceria
  Ricard 12/01/2021 12:01 pm
  Mentides dels annexionistes.
  Pol 12/01/2021 11:44 am
  És clar, aleshores la marca Illa no haurà servit de res. Això ja ho té el fet de mercantilitzar la política i explotar l'exposició de la faç de l'individu en qüestió cada dia a canals de tv. El PSOE degrada així encara més la política. A n'Illa solament el coneixen a la Roca del Vallès, per a mi és un polític que ha fet part de la quota catalana dels governs de Madrid i que per a fer-se el natiu espanyol canvia les D finals dels mots castellans que fineixen amb aquesta lletra per Z.
  Ramon 12/01/2021 11:38 am
  Què us diguí?
  cocaculeru 12/01/2021 10:38 am
  s'ha de salvar a l'irresponsable illa, au va miguel izeta, deu ser que tu com a mentor de l'illa, que el illa cometi la gran irresponsabilitat per interessos polítics, de deixar la gestió més important d'un ministro del gobierno de españa, en els darrers 40 anys, ho deus veure el més normal, com que tu les responsabilitats et rellisquen, aquí no passa res, és españa, el país de pandereta

Nou comentari