Iceta avisa a Torra: "No hi haurà intercanvi d'autodeterminació per pressupostos"

Demana als independentistes que el judici "no impedeixi seguir fent política"
Iceta no veu sentit fixar les generals abans de saber si els PGE prosperen
Iceta no veu sentit fixar les generals abans de saber si els PGE prosperen | Europa Press

 

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha advertit aquest dilluns al president de la Generalitat, Quim Torra, que "no hi haurà un intercanvi d'autodeterminació per Pressupostos" Generals de l'Estat (PGE). "No hi haurà una proposta favorable a l'autodeterminació per part del Govern central ni del partit socialista i això fins i tot ho sap el president Torra", ha dit en una roda de premsa, en la qual s'ha mostrat totalment alineat amb la fórmula en la qual el Govern espanyol planteja el diàleg amb la Generalitat.

 

Preguntat per si en els diversos espais de diàleg es podrà abordar el dret a l'autodeterminació que reclamen els independentistes, ha afirmat: "El fet que ningú no hagi de renunciar als seus objectius no vol dir que els altres els haguem d'acceptar". "Hi ha diàlegs que estan condemnats al fracàs. No estem a favor del dret a l'autodeterminació i la independència" ha subratllat i s'ha remès al document que especifica els termes del diàleg que va fer públic el Govern central, i que considera que permet a les dues parts abordar-lo. Per aquest motiu, no entén "per què l'independentisme no accepta els criteris per conduir el diàleg" i recorda que els socialistes han repetit diverses vegades que no acceptaran el dret a l'autodeterminació de Catalunya.

 

També ha afegit que en la reunió entre Torra amb els grups del Parlament a la Generalitat de la setmana passada el president català va mostrar els 21 punts que havia entregat a Sánchez --el 20 de desembre-- i que Iceta va deixar clar que "no era una base per negociar". "Li ho vaig dir a Torra i aquest document va desaparèixer de la taula de diàleg. Ho va fer sense soroll i amb una rapidesa inusitada", ha dit en entendre que el president català n'era conscient que aquesta no era la base per començar a dialogar. A les portes d'un judici contra els dirigents independentistes per impulsar l'1-O --que comença aquest dimarts--, Iceta ha demanat que el procés "no impedeixi seguir fent política" i ha demanat als partits, especialment als independentistes, no bloquejar els PGE que considera que són bons per a la ciutadania.Comentaris
mastuerzo
Iceta, el psc y el psoe nos son interlocutores válidos, solo mediadores internacionales, gobiernos de países extranjeros incluidos, ( y los hay dispuestos). iceta no tienes ética ni moral eres lo mas parecido a un mercenario de la política , exactamente como Arrimadas o Durán i Lleida, entre otros.
Botifarró ballarí
Perquè no te'n vas als merdad'una vegada ? Ja canses de tant de xerrar per no dir res
Inde
No habrá nada de nada . Como siempre . Pero si habrá el adiós de Catalunya.
Xavi
Iceta que fastigós que ets. No t’enteres De res. Tu penses que canviem l’autodeterminacio Per pressupostos. La veritat ets mes ruc que una sabata.
Torra avisa Iceta: "Hi haurà eleccions a l'Abril"
Lo que no sabe es que su partido será residual en Cataluña i cuando salgan los problemas de su dirigentes andaluces no sé dónde te esconderse i después veremos si dices que hay separación de poderes i si no diran yo no sé nada yo no estaba ...
Fat Boy
Doncs vinga matxotes a escalfar els bancs de l'oposicio una altra vegada.
Recordeu quan aquest cuc defensava el dret a l'autodeterminació?
I afirmava que s'havia d'arribar a pactes, que l'unilateralitat no era bona perquè s'havia de fer bé? Doncs quan un és un vividor mafiós, ni te paraula ni principis ni honor. Només queda el rastre de (mala) baba per on passa. Ni oblit ni perdó.
republica
miguel izeta, ets un fracassat, el teu pas a la política, si que ha fet un STOP NOW. Dedicat a fer tastos de coles,
Sempitern
Ni això que diu el salvarà de la cremà de ninots més endavant, quan es vagin aclarint les ficades de pota que quedaran impreses per sempre més.
PERFECTE, ESTEM D’ACORD
CONTIGO EMPEZÓ TODO

envia el comentari