El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iceta avisa que no hi ha recorregut per a l’autodeterminació i l’amnistia
  • CA

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha admès que les posicions de la Generalitat i de l’Estat són “molt distants” just el dia que es constitueix la taula de diàleg. En una entrevista a la Cadena Ser, Iceta ha avisat que “no hi ha recorregut” per a l’autodeterminació i l’amnistia, les principals reclamacions del president de la Generalitat, Quim Torra. A més, el líder dels socialistes catalans ha alertat que hi haurà “costos molt alts” per als que de manera “grossera” vulguin rebentar el diàleg que avui es constitueix formalment a la Moncloa. “Hi ha molts obstacles a salvar i molta gent que no vol aquest diàleg”, ha afegit tot i dir que avui és un dia “feliç”.

Iceta ha manifestat que més que ser optimista, “vol ser optimista” i ha remarcat que fa deu anys que s’esperava una taula de diàleg entre els dos governs. En aquest sentit, ha esperat que la reunió d’avui sigui útil però ha afegit que no s’atreveix a generar expectatives molt altes que després podrien portar a frustracions.

A més, Iceta ha emmarcat la taula de diàleg en una “competència” entre JxCat i ERC sobre qui és més independentista i ha considerat que aquesta situació arrossega els dos partits a posicions més maximalistes. Segons Iceta, JxCat no volia aquesta taula de diàleg i preguntat per si Torra té voluntat que no funcioni, Iceta ha avisat: “Fa deu anys que esperàvem una cosa així, tindria costos molt alts per als que de manera grossera vulguin rebentar-ho”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa