Iceta avisa: "Ni tot està per fer, ni tot és possible"

El líder del PSC compta amb Cs per reformar la Constitució, obre la porta a un pacte a la basca i trucarà a Juncker si és president
Iceta, en la roda de premsa d'aquest matí
Iceta, en la roda de premsa d'aquest matí | Quico Sallés

“No es poden dir coses que no es poden fer”. Aquest és un dels punts principals del “decàleg de legislatura” que aquest matí ha presentat el candidat del PSC pel 21D, Miquel Iceta, en la tradicional roda de premsa de campanya a l’Agència EFE. Amb el decàleg, Iceta gosa girar com un mitjó una de les divises més utilitzades en la política catalana, el famós vers de Miquel Martí i Pol. “Ni tot està per fer ni tot és possible”, ha sentenciat el líder del PSC.


 

A més d’aquest punt, Iceta proposa “sinceritat”; “no amagar els problemes ni simplificar les qüestions per l’excès de voluntarisme”; un pacte per millorar l’autogovern; respectar la legalitat; “pragmatisme”; “serietat”; “cordialitat”; “creativitat” i “catalanisme i justícia social”. Amb aquests punts Iceta aspira a ser investit president de la Generalitat. Si aquesta investidura es produís, Iceta faria tres coses: convocar un pacte econòmic i social; “parlar amb Mariano Rajoy per demanar-li hores, no hora” i “trucar a Juncker i dir-li que Catalunya ha canviat de rumb i serem un estímul  per una més i millor Europa”.

Pel que fa a les al·lusions polítiques més directes, Iceta ha recollit el guà de la candidata de Cs, Inés Arrimadas, per tal de comptar amb la formació d’Albert Rivera per reformar la Constitució. “Si hi ha disposició de Ciutadans útil per un canvi constitucional, perfecte”, ha asseverat. En tot cas, Iceta ha recordat que en el pacte d’investidura que el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va signar amb Ciutadans, ja incloïa la reforma. En la mateixa línia, i ficant un ull a les enquestes, ha demanat els "acords més transversals possibles" i no ha descartat que en pro de la governabilitat faci com a Euskadi i faci costat al Govern des de fora.


 

 

Sobre la piulada de Marta Rovira que li retreïa a Iceta els seus balls quan els seus “adversaris són a la presó”. “Jo no he declarat la independència, ni sóc jutge del Tribunal Suprem ni de l’Audiència Nacional, el que em sembla frívol és no saber la xifra d’atur que hi ha a Catalunya”, ha ironitzat. Per a Iceta, “l’independentisme té dificultats, de manera lògica per explicar el seu programa, a més, les eleccions serveixen per sancionar el govern sortint, no seria lògic que en aquestes eleccions revalidessin els que han portat al país al caire de l’abisme”
Comentaris
flama
apa noi si la reforma la fa ciutadans ja sabem que es retallar mes. I la llogica teva per descomptat no es la meva.
Al caire de l'abisme
Catalunya, el mes d'octubre va tancar amb un 12,5% d'atur. Andalusia, Extremadura i Canàries, sobrepassen el 25%. Només cal mirar l'EPA publicada a començament de novembre. Si que estem al cas, Iceta. Més que tu. Ara ens hauries d'explicar com és que el PSOE, després de 40 anys governant non stop Andalusia i Extremadura no ha aconseguit baixar les taxes d'atur, mentre que Cat., malgrat la pèrfida CIU és el motor d'Espanya. Ets un ésser repulsiu.
Ramon
Colono's no sembra lerrouxisme. El lerrouxisme va estar sembrant-lo el PSC durant dècades. Colono's només en fa la collita.
Charlie
Tu ballar i a fer el pallasso que és l'únic que saps fer, bufó. Busca't una feina i treballa d'una vegada!
pantuflo
..... ¿ que se habrá fumado ? ....
Teresa
Iceta, ho sento, et penses que fas gràcia i exageres tant que fas el ridícul. Ara lluita contra l'Arrimadas, que encara és pitjor. Ella lluita per Andalusia, no volperdre els gairebé nou mil milions que rep del nostre dèficit fiscal. Per què per humiliar Catalunya heu d'enraonar castellà? La gent que viu a Cat. són tan burros que no entenen el català?
Eduard
El titular fa riure "Iceta avisa". Iceta diu o Iceta opina, però avisa?
xup
aviseu un metge que esta amb un atac de Delirium Tremens"
Sisco
Iceta t´en recordes del 155, et sona el 155, saps que es el 155, has vist que a passat aplicant el 155, pocabergonya, mes que pocabergonya.

envia el comentari