Iceta avisa a Torra: "No hi haurà intercanvi d'autodeterminació per pressupostos"

Demana als independentistes que el judici "no impedeixi seguir fent política"

 

 

 

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha advertit aquest dilluns al president de la Generalitat, Quim Torra, que "no hi haurà un intercanvi d'autodeterminació per Pressupostos" Generals de l'Estat (PGE). "No hi haurà una proposta favorable a l'autodeterminació per part del Govern central ni del partit socialista i això fins i tot ho sap el president Torra", ha dit en una roda de premsa, en la qual s'ha mostrat totalment alineat amb la fórmula en la qual el Govern espanyol planteja el diàleg amb la Generalitat.

 

 

Preguntat per si en els diversos espais de diàleg es podrà abordar el dret a l'autodeterminació que reclamen els independentistes, ha afirmat: "El fet que ningú no hagi de renunciar als seus objectius no vol dir que els altres els haguem d'acceptar". "Hi ha diàlegs que estan condemnats al fracàs. No estem a favor del dret a l'autodeterminació i la independència" ha subratllat i s'ha remès al document que especifica els termes del diàleg que va fer públic el Govern central, i que considera que permet a les dues parts abordar-lo. Per aquest motiu, no entén "per què l'independentisme no accepta els criteris per conduir el diàleg" i recorda que els socialistes han repetit diverses vegades que no acceptaran el dret a l'autodeterminació de Catalunya.

 

 

També ha afegit que en la reunió entre Torra amb els grups del Parlament a la Generalitat de la setmana passada el president català va mostrar els 21 punts que havia entregat a Sánchez --el 20 de desembre-- i que Iceta va deixar clar que "no era una base per negociar". "Li ho vaig dir a Torra i aquest document va desaparèixer de la taula de diàleg. Ho va fer sense soroll i amb una rapidesa inusitada", ha dit en entendre que el president català n'era conscient que aquesta no era la base per començar a dialogar. A les portes d'un judici contra els dirigents independentistes per impulsar l'1-O --que comença aquest dimarts--, Iceta ha demanat que el procés "no impedeixi seguir fent política" i ha demanat als partits, especialment als independentistes, no bloquejar els PGE que considera que són bons per a la ciutadania.

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?