Iceta adverteix: crear “falses expectatives” d’amnistia pels presos polítics és “irresponsable”

El lider socialista retreu a l'independentisme que "sembri dubtes" sobre les investigacions a membres del CDR i a Cs que "crispi" per "interessos partidistes"

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha advertit aquest divendres que és “erroni i irresponsable generar falses expectatives sobre una eventual sol·licitud d’amnistia” perquè “no es correspon a la realitat política i legal del país”. D’altra banda, el líder del PSC-PSOE ha recordat que, en cas de condemna, els presos polítics poden demanar un indult, que haurà de ser “estudiat” pel govern espanyol. En la intervenció del consell nacional del partit, Iceta ha retret a l’independentisme que “sembri dubtes” sobre les investigacions als independentistes detinguts. També ha criticat Ciutadans per “crispar per interessos partidistes” en relació a les declaracions incendiàries que els seus portaveus, Lorena Roldán i Carlos Carrizosa, han fet al Parlament durant els darrers dies.

La formació ha celebrat aquest divendres a la tarda el consell nacional per ratificar les llistes de cara a les eleccions del 10-N i per convocar el congrés que ha de celebrar a mitjans de desembre. Ho ha fet amb la presència de Meritxell Batet i Manuel Cruz, fins ara presidents del Congrés i del Senat, que repetiran com a caps de llista dels socialistes per Barcelona.

Nou comentari