Iceta admet “costos” interns al PSOE en cas que s’indulti els presos de l’1-O

El ministre diu no veure "un sol bri de voluntat de saltar-se la legalitat" en Aragonès

El ministre de Política Territorial i Funció Pública i primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha admès que la possibilitat que el govern espanyol indulti els líders independentistes condemnats pel referèndum de l’1 d’octubre de 2017 té “costos” per al PSOE. “Governar sempre implica prendre decisions que no totes són pacífiques o unànimes”, ha esgrimit en una entrevista amb ‘El Periódico‘. El socialista català diu que l’objectiu de l’executiu estatal “és el desitjable” i que els indults “permeten avançar” cap a un diàleg “que es veu dificultat mentre hi hagi dirigents independentistes a la presó”.

Iceta ha dit respectar però no compartir l’opinió del Tribunal Suprem sobre la possibilitat d’aquest indult i ha defensat que si el govern de Pedro Sánchez s’hi decanta “no estarà esmenant la plana al tribunal”. “És una consideració política d’interès general, no jurídica”, ha defensat. A més, ha assegurat no veure ni “un sol bri de voluntat de saltar-se la legalitat” en el nou president de la Generalitat, Pere Aragonès. “Quan els condemnats diuen ‘ho tornarem a fer’ sempre he entès que tornaran a intentar que Catalunya sigui un país independent” però no saltant-se la llei perquè “saben quines conseqüències té”. “La unilateralitat va ser derrotada”, ha conclòs.

Comentaris

    cocaculeru 31/05/2021 8:24 am
    a tu miguel izeta, principal impulsor i carceller l'empresonament de persones innocents, més que costos, el que ha suposat per a la teva "persona", és un ministerio del gobierno de la una grande y libre. Mal polític i pitjor persona, si et creus que pots donar lliçons, estàs molt equivocat
    Comun's,crostadrégimen78 30/05/2021 4:02 pm
    Iceta si tingués una mica de dignitat no surtiria de casa. Pseudo progresistas de PesoE franquista.

Nou comentari