Iceta acusa l’independentisme de pervertir el Parlament

El primer secretari del PSC afirma que si estigués a la pell d'ERC no jugaria a "equiparar tot el que està passant"

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha acusat l’independentisme d’estar pervertint la institució del Parlament. “Estan cometent un dels errors més greus en un estat de dret que és enfrontar uns poders amb altres. No és acceptable que s’intenti enfrontar la legitimitat del Parlament amb el poder judicial”, ha argumentat en una entrevista a Onda Cero en referència a diverses propostes de resolució sobre amnistia i autodeterminació aprovades en el marc del debat de política general. D’altra banda, ha considerat que no es pot comparar els polítics en presó preventiva amb els CDR detinguts i ha afegit que veu “grans diferències” entre el líder d’ERC Oriol Junqueras i els CDR empresonats. “Si estigués a la pell d’ERC no jugaria a l’equiparació de tot el que està passant”, ha afegit.

Després del polèmic debat de política general i el clima crispat de la sessió d’ahir dijous, Iceta ha constatat “desorientació i impotència” per part de l’independentisme. Segons ha assenyalat Iceta, es poden aprovar les propostes de resolució que es vulguin però després seran anul·lades perquè són decisions que no estan a les mans del Parlament. Es tracta, segons el líder dels socialistes catalans, d’una perversió de la institució i ha afegit que aquesta actitud hauria de tenir una “sanció ciutadana” a les eleccions tot fent una crida a no votar partits que porten al Parlament resolucions sense tenir competències i que s’intenten saltar la llei.

Pel que fa a la situació dels CDR detinguts, Iceta ha recordat que fins que no hi ha una sentència hi ha presumpció d’innocència però també ha avisat que “no es pot jugar a barrejar-ho tot”. En aquest sentit, ha defensat que es pot defensar la presumpció d’innocència i al mateix temps dir que la violència és inacceptable. “No se m’acudiria dir que l’independentisme és violent, però si algú cau en la violència, els independentistes han de ser els primers en denunciar-ho”, ha argumentat.

Nou comentari