El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Iceta a Torra: “Necessitem un president de la Generalitat i això no ho tenim”
  • CA

El líder del PSC, Miquel Iceta, ha recriminat aquest dimecres al president de la Generalitat, Quim Torra, la seva línia política centrada en la independència i l’ha acusat de no estar a l’alçada: “Nosaltres necessitem un president de la Generalitat de Catalunya i això no ho tenim”. Iceta ha demanat a Torra que s’aparti del càrrec si “no es veu en cor” de presidir una comunitat autònoma. “Si vol arribar a una altra cosa s’han de respectar els instruments i les majories necessàries per fer-ho perquè no hi ha dreceres”, li ha recordat el socialista al president.

[r:1]

En del debat de política general al Parlament, Iceta ha dit que les socialistes no volen “una confrontació entre els ciutadans i ciutadanes de Catalunya” i que la seva “prioritat” és “trobar un acord entre catalans”. Per això, ha afegit, el PSC no està d’acord amb posicions unilaterals i ha recordat que segons el CEO només un 9,1% dels catalans defensa aquesta via. “No porta enlloc i ens tornarà a portar al desastre”, ha advertit Iceta, tot i que ha afegit que respecta aquells que no renunciïn als sues ideals encara que no comparteix el “ho tornarem a fer”.

[r:2]

El líder socialista ha retret l’ús de l’expressió “apreteu, apreteu” per part de Torra. Tot i considerar-la una expressió “legítima”, Iceta s’ha qüestionat què podria passar “si algú la interpreta de manera molt incorrecta” aquesta expressió per “justificar una cosa injustificable”. Per això, ha afegit, “en tot moment cal separar l’expressió legítima d’una il·legítima”. Iceta també ha fet referència a la sentència del judici contra el procés i ha dit que “pot ser controvertida”, i ha avançat que “molts catalans no la compartiran”, però a aquests els ha recordat que “en democràcia les sentències poden ser objecte de crítica, però no de desobediència”.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa