El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
I després de l’1-0 què? La CUP obre un cicle de diàlegs sobre l’autodeterminació
  • CA

 

 

La CUP inicia divendres vinent una sèrie de cinc diàlegs per reflexionar sobre el nou paradigma polític després de l’1-O i veure les potencialitats i les febleses de poder dur a terme l’efectiu exercici de l’autodeterminació de Catalunya. En una xerrada amb diversos periodistes per explicar el cicle de debats, els diputats de la CUP al Parlament Natàlia Sànchez i Carles Riera han reflexionat que la manera de fer política no es pot entendre de la mateixa manera abans de l’1-O que després, perquè “l’1-O és un terratrèmol que ha modificat el paradigma” polític tant a Catalunya com a la resta de l’Estat. “La por ha passat factura amb el creixement de Vox, però també aquí amb l’autonomisme, amb la manca d’acord entre partits.

 

Aquests debats serviran per reconèixer-ho, per veure com podem tirar endavant, per veure les potencialitats que hi ha”, ha raonat Riera. La CUP vol fer una reflexió que, en altres moments, per la intensitat institucional, de mobilitzacions, o per moments polítics concrets, els partits no poden dur a terme, i, si bé no serviran per crear una estratègia concreta per a les eleccions municipals -finalitzen just abans de l’inici de la campanya-, sí que servirà per a la seva estratègia a mig i llarg termini, per ampliar la seva cultura política i teixir aliances.

 

Calendari

 

El cicle té de títol ‘Escoltem-nos: aprenentatges dels dies d’octubre” i començarà el proper 9 de març a Girona, amb una conversa entre la regidora de la CUP a Barcelona Eulàlia Reguant i el politòleg de la Universitat de Barcelona (UB) Jordi Muñoz. Aquesta conversa la seguirà una el 23 de març a Igualada (Barcelona), una altra el 6 d’abril a Barcelona (que serà l’acte central del cicle) –encara que aquest mateix dia n’hi haurà una altra a Palma de Mallorca–, i finalitzarà el 4 de maig a Sant Boi de Llobregat (Barcelona); encara que estan preparant una última xerrada a Madrid, encara per concretar.

 

Riera ha explicat que es tracta de fer converses amb agents que vagin més enllà de la CUP, “fins i tot amb rivals electorals” amb els quals puguin compartir les seves coincidències o constatar i analitzar els motius pels quals estan distanciats. Entre els noms que ja tenen confirmats hi ha els del vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri; l’exconseller Joan Manuel Tresserras (ERC); l’ex-secretari general de Podem Albano Dante Fachin; el politòleg i editor de Viento Sur, Jaime Pastor, i Simona Levi (Partit X). Cada diàleg estarà organitzat en dos blocs amb dues temàtiques diferents, moderat per un periodista que permetrà la participació dels assistents a les xerrades.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa