Homenatge dels Bombers als "defensors de la democràcia"

Bea Talegón dirigirà l'acte
El rètol de la festa homenatge
El rètol de la festa homenatge | BxRepública

 

"Els Bombers serem sempre vostres". Aquest és el lema de l'homenatge que els bombers faran als "defensors de la democràcia i les llibertats" el proper 23 de març al Casinet d'Hostafrancs. Segons ha pogut saber El Món, l'acte serà presentat per Bea Talegón i comptarà amb la presència dels familiars dels presos polítics i del pallasso i regidor de Cultura, Jordi Pesarrodona, a més d'actuacions músicals. 

 

Des de l'organització, Bombers per la República expliquen a El Món que l'acte vol recordar que els "bombers estan al costat del poble en la seva lluita". De fet, els Bombers per la República, recorden que al voltant del 8 de març els bombers de la Generalitat celebren la diada de Sant Joan de Déu, patró dels bombers com "un acte de reconeixement de la feina duta a terme pels membres del Cos i on es lliuren medalles d'antiguitat, d'honor, distincions i felicitacions".


 

Enguany, per "les circumstàncies polítiques i l'onada de repressió que està patint Catalunya, no es farà cap acte oficial" i per tant han decidit organitzar un acte “alternatiu” on es vol homenatjar el cos de bombers i totes aquelles persones que s'han distingit per la defensa de la democràcia i la llibertat que han estat represaliades i exiliades. 

 

Així, el 23 es farà un homenatge als bombers agredits l'1 d'octubre,  els bombers de Reus encausats, el pallasso de Sant Joan de Vilatorrada, els i les mestres encausats, les persones de la Conselleria d'Interior cessades pel 155, els consellers empresonats, el govern a l'exili, i els actuals presos polítics: Jordi Cuixart, Jordi Sànchez, Oriol Junqueras i Quim Forn.


 
Comentaris
Karlus
Molt bé
Per aquests petits detalls
"Tenir idees de bomber" té el significat que té. I per descomptat no significa ser un lumbreras, no.
Conec algún bomber molt preparat i crec que quan fan feina la fan prou bé però em sembla que com que feliçment no hi ha gaire incendis i altres incidents tenen molt temps lliure i se'ls apareixen les ganes de protagonisme i corporativisme. Haurien d'estar més interconectats amb la policia. No és culpa seva sinó de l'administració.

envia el comentari