Un home denuncia l'agressió d'un grup d'unionistes que enganxava esvàstiques a Mataró

L'escamot, que anava amb la cara tapada pel centre de la ciutat penjant cartells amb el lema "La República no existeix, idiota", va fer caure l'home a terra i li va robar el mòbil
Un detall d'un dels cartells que enganxava a Mataró el grup amb les cares tapades
Un detall d'un dels cartells que enganxava a Mataró el grup amb les cares tapades | EL MÓN

Un home va ser agredit la matinada de divendres al centre de Mataró per un grup de persones amb la cara tapada que es dedicaven a enganxar adhesius amb lemes unionistes i esvàstiques al mobiliari públic. L’home, de nom Josep, ha explicat en declaracions a ‘El Món’ que tornava d’un sopar amb la parella quan es van adonar de la presència del grup —d’unes vuit persones—. En acostar-se a veure el que estaven enganxant van comprovar que es tractava d’esvàstiques sobre l’estelada i frases com “La República no existeix, idiota”, expressió que s’ha convertit en lema unionista després que la pronunciés un mosso el 21-D a un agent rural quan es manifestava contra el consell de ministres a Barcelona.

 

En veure l’esvàstica, l’home va decidir arrencar l’adhesiu, una reacció que va fer que el grup amb les cares tapades s’aplegués al voltant seu per recriminar-li el que havia fet. L’home va seguir caminant fins a casa seva. El grup el va seguir i una noia amb la cara destapada va començar a fotografiar-lo, de manera que ell també va decidir fer el mateix i va treure el mòbil. Després d’una estira-i-arronsa, l’home sosté que va rebre una empenta, que el van fer caure i en aquell moment li van arrabassar el telèfon. En Josep ha explicat que ja ha presentat denúncia als Mossos d’Esquadra contra l’agressió i el robatori del telèfon.

 

A la denúncia ha fet constar que va arrencar l’adhesiu perquè hi havia simbologia nazi. En un primer moment, l’agent donava a entendre que els fets s’havien produït per “diferències ideològiques”. L’home ha explicat va fer canviar l’informe perquè assegura que la seva reacció es deu al fet que la simbologia que hi havia als cartells era nazi i que si, en canvi, hi hagués vist “banderes d’Espanya, símbols del PP o de Cs” no hauria actuat del mateixa manera perquè “són democràtics, t’agradin més o menys”.

 

Alguns usuaris de Twitter han enviat missatges a les xarxes sobre la presència d'aquest grup al centre de Mataró.

 

 Comentaris
Solos no sois nada
Basura ultraespañolista fuera de nuestras calles. Mataro es la capital de una de las comarcas mas independentistas y republicanas de Catalunya. Largo!!
Kiko
Aquesta foto de l ´esvastica esta retallada, aquests adhesius els he vist al carrer, hi ha una estelada just a on és veu com és doblega la esvatica, tampoc passa res per dir-ho tot, aquesta gent estava posant adhesius amb esvastiques es verotat, pero amb una estelada al costat de la esvatica, implicant que els republicans som na.zis, el que evidenment no és veritat pero no guanyem res omitint tots els detalls.
Kiko
També dir que igual que el unionistes treuen llacos grocs del mobiliari urba, és perfectament legal arrancar i netejar aquests adhesius a plena llum del dia de la propietat pública i si és reben amenaces és filma i s´avisa la policia per amenaces. Per posar adhesius és una multa, pero per agressió i robatori de telefon ja estariem parlant de penes de presó, cal demostar-ho primer és clar.
Delincuents unionistas nazis
Ramon
LA NACIÓ ESPANYOLA NO EXISTEIX, IDIOTES!!! Els ho repetiré en zulú per si de cas no m'han entès: Isizwe sasespain asikho, siyisiwula!
resta D espanya=escombreria marxem ja
Demà sortirà a tots els diaris, teles i ràdios d'espanyistan, ai no, que són dels seus!
Els nazis se saben impunes, la justícia espanyola, el gobierno, i els seus partits treballen pel seu benefici i contra els catalans, així des de fa 300 anys
Andreuenc_Dani
S' ha de fer neteja....
ESPAÑA MISERABLE
Pots comptar: covards desgraciats de la Guardiainsiví, la Policia Naci o els merdes infiltrats de la Brimo
Guaita !
No tiene nada de extraño. La lider de los neonazis de PxC es conseller del Ajuntament de Mataró. Gente conocida
colaboracionista
¿Porque los llamais unionistas? Estos no quieren unirse con nadie,estos quieren subyugar. ¡¡¡¡¡¡SUBYUGADORES!!!!!!
Ramon
"Els nazis se saben impunes", apunta algú. Però això no és així. Els nazis són titelles dels espanyols que no són nazis. I aquests, els que no són nazis, són els nostres enemics autèntics. Els nazis són només el seu espantall. Això porta sent així des d'Arenys de Munt, quan els socis de Govern a la Generalitat d'ERC van enviar un autocar ple de falangistes per atemorir (i així reduir la participació), per generar violència i poder posar-nos dins un mateix sac extremista.
Joan Carles
Sóc mataroní i per desgràcia Mataró està ple d'aquesta xusma, surto a córrer assíduament pel passeig marítim moltes vegades amb samarretes del 11 de setembre i m'han escopir i insultat, el més lamentable noies que podrien ser les meves filles.
Franco-Hitler-Mussolini
Franco , Hitler i Mussolini foren aliats (bombardeig de ciutats espanyoles per l'aviació feixista italiana, la Division azul espanyola va lluitar AMB les tropes alemanes, republicans espanyols i catalans presos en camps de concentració, el President Companys fou detingut per la Gestapo, etc , etc....). L'espanyolisme ha tingut i té el mateix tarannà que el nazisme alemany. A més dels temes nacionals coincideixen també en el racisme, la xenofòbia, el masclisme, l 'odi als homosexuals, etc i etc.
MHP Victor
Denuncia de bandera. L'independentisme nazionalista inventant-se enemics !!!
José Pitu
De que os quejáis? Lleváis muchos meses ensuciando Cataluña de mierda amarilla, cuando os la quitan, decís que no la quiten y que ellos pongan la suya y ahora que lo hacen os quejáis. Vosotros sois los verdaderos nazis!!!
Antonio
Tot aixo no es veritat MA explicat que on o va veure del balco aquest home va comensar a insultar la novia fill de puta I demes I el tocar la noia es van liar del Mobil I aixo no poc dir re el voldra nou normalmente aquesta gent está tot el día publican amenasan amb la matrícula del cotxe algo els I deu donar totes les dades fins I tot Don treballa la gent si se agues estat a casa no agues caigut
Ramon
"Unionistes", molt millor que "no nacionalistes" (nacionalistes també en són ells), molt millor que "constitucionalistas" (constitucionalistes també en som nosaltres). Però "unionistes" els dignifica sense raó de ser perquè sembla com si simplement fossin d'aquest parer quan en realitat reprimeixen el parer contrari, que és el dels catalans. Com apunta un post anterior, no ens volen units sinó subjugats. Jo crec que els hauríem d'anomenar espanyolistes. Són espanyols. Són Espanya.
RFS
Pitu, llegeix, estudia i informat. Faràs treballar la neurona i podràs ser plural... Bé, depèn de si llegeixes l'As o veus Salsa Rosa...
Marc
En Pulido i companyia, és a dir, el de la barba, la cridanera de "no me toques que tengo cáncer!!!" i tota la cort d'encaputxats. Sempre són els mateixos, actuen i se saben impunes per amenaçar i ara també per agredir pel que sembla. Aquestes enganxines van molt bé, es treu l'esvàstica (que tant els hi agrada en aquests franquistes) i hi deixes l'estelada. Fem que es girin en contra seva.
Ramon
Com s'encenen, quan els recordes que Espanya NO és una nació. Quina pluja de negatius. Fa bastant l'efecte que els deixa l'anus com la bandera japonesa. Caldrà doncs recordar-los-ho més sovint.

envia el comentari