El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’helicòpter dels Mossos, a punt de no volar l’1-O perquè el contracte havia caducat
  • CA

Un Primer d’Octubre sense helicòpter policial. Aquesta postal hauria pogut produir-se sinó fos perquè el comissari Emili Quevedo, cap de la Comissaria Tècnica de Planificació i Seguretat, es va saltar el protocol per trucar la porta directament al secretari general d’Interior Cèsar Puig i poder solventar el problema. De fet, ha estat una anècdota que li ha anat de primera a l’advocat de Puig, Fermín Morales, per treure de l’equació de la rebel·lió al seu client.

 

Segons ha detallat aquest matí el comissari Quevedo en el judici contra la cúpula d’Interior, els Mossos no tenen pilots propis. Així que han de contractar una empresa de pilots per un nombre d’hores l’any. El 29 de setembre es van adonar que la bossa d’hores estava a poc temps de superar-se i que, segurament, no el podrien utilitzar durant el referèndum. “Era segur que l’hauríem d’utilitzar”, ha apuntat.

 

“Era divendres a la tarda i em vaig haver de saltar el procediment, vaig haver d’explicar al secretari el problema i vam poder contractar per via d’urgència una altra bossa d’hores”, ha confessat. Puig no va posar cap impediment i es va contractar de nou per tal que l’Hèlix dels Mossos aixequés el vol.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa