Hasél assegura que hi ha una “operació d’Estat” per mantenir-lo a la presó “molt temps”

El raper es mostra "emocionat" per les protestes que ha generat el seu empresonament

Pablo Hasél creu que hi ha una “operació d’Estat” per mantenir-lo a la presó “molt temps”, més enllà dels 9 mesos que compleix pel delicte d’enaltiment del terrorisme. En la primera entrevista que concedeix des del centre penitenciari Ponent de Lleida, al diari ‘Público’, el raper dubta que acabi sortint a finals d’any (la sentència inclou un multa de 30.000 euros que es podria convertir en un allargament de la condemna, indica) i diu que això dependrà de la “solidaritat” i de que “interessi o no” que segueixi pres. Hasél també es declara “emocionat” per la mobilització als carrers contra el seu empresonament i denúncia “hipocresia” en el judici als actes de violència: “Sense condicions de vida tan indignes no hi hauria disturbis”, afirma. Al marge d’altres condemnes que encara no són fermes, Hasél recorda que està pendent de si la que l’ha enviat a la presó s’allarga “més de dos anys”, si el jutge “li fa pagar amb presó” la pena-multa de 30.000 euros que acompanya la sentència de 9 mesos i 1 dia per enaltiment del terrorisme.  

Hasél es considera un “pres polític”, que al seu parer és a la presó per “una lluita política”. “Em mentalitzo pel pitjor perquè d’un Estat així es pot esperar qualsevol cosa”, exposa en una entrevista concedida a ‘Público’ el 26 de febrer. L’artista parla d’una “clara operació d’Estat” per tenir-lo a la presó, “tan descarada que escandalitza a nivell internacional o a persones que no simpatitzen amb el que defenso”, assegura. I afegeix: “Que el tercer dia del meu empresonament m’arribés una altra condemna (pendent de recurs al Suprem) per un muntatge policial sense proves, ho fa evident”. Hasél es refereix a la sentència confirmada per l’Audiència de Lleida de dos anys i mig de presó per amenaçar un testimoni d’un judici contra un guàrdia urbà de Lleida, i que podria sumar-se a la pena que està complint per enaltiment del terrorisme.

Emocionat per les protestes

D’altra banda, Pablo Hasél explica que ha pogut seguir algunes de les protestes que s’han viscut als carrers contra el seu empresonament, i es mostra “emocionat” de la “resposta”. El músic pres considera que la seva decisió de no eludir la condemna fugint a l’exili, així com “el bon treball del moviment solidari” ho han afavorit, així com un context de “cansament creixent davant la misèria i la repressió” per a una joventut “sense sortides dignes”. En relació als aldarulls, Hasél creu que hi ha “molta hipocresia respecte a la violència” per part dels “grans mitjans” i sosté que sense unes condicions de vida “tan indignes” no hi hauria disturbis. “I sense repressió, tampoc”. 

Resposta a Unidas Podemos

D’altra banda, retreu a Unidas Podemos que hagi sol·licitat el seu indult, i es demana per què el partit de Pablo Iglesias no va fer el mateix amb Valtònyc. La resposta, segons Hasél, perquè aleshores no hi va haver “la pressió als carrers” que s’ha viscut ara.

Comentaris

  Donec Perficiam 04/03/2021 2:57 pm
  No varen poder venjar-se amb Valtonyc i ara no m'estranyaria que ho fessin amb Hasel...les clavagueres plenes de rates i paparres necessiten demostrar-nos cada dia que la seva perversió , venjança i crueltat no tenen limits ni aturador. La impunitat és la seva bandera i així seguiràn pels segles desl segles, perque Caspaña no camina endavant sino endarrera. Només hi ha un camí que es diu DUI i mentre els nostres politics s'arrosseguen per les alfombres del poder, nosaltres seguirem menjant-nos els marrons. Molta força Pablo! No canviis mai.
  Pep 04/03/2021 11:29 am
  Me lo creo.
  yomateix 04/03/2021 11:17 am
  si. seguro que se celebran reuniones diarias de trescientas personas, con sus correspondientes informes al respecto, pensando como hacerlo. no te des tanta importancia

Nou comentari