El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Guerra dubta que a Torra “li funcioni bé el cap” i diu “trastornat” a Puigdemont
  • CA

 

 

L’exvicepresident del govern espanyol socialista Alfonso Guerra ha assenyalat aquest dijous enmig del conflicte pels llaços grocs independentistes que els dirigents catalans “tenen una obcecació immensa”, per la qual cosa ha dubtat que al president de la Generalitat, Quim Torra, “li funcioni bé el cap” i ha dit que el seu predecessor, Carles Puigdemont, “està trastornat”.

 

És escandalós veure Torra burlant-se de les institucions” ha afirmat Guerra en una entrevista a RNE, recollida per Europa Press, quan li han preguntat per la decisió de Torra d’acceptar l’ordre de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar els llaços grocs, el termini dels quals vencia aquest dimecres, per reemplaçar-los per uns de color blanc. Referent a això, ha assenyalat que la població està tipa de la crisi catalana i amb la figura del president a l’exili, Carles Puigdemont. “El màxim de tip que es pot estar, entre aquest trastornat que és a Waterloo que sembla un nou Antonio Pérez parlant contra Espanya com en el segle XVII”, ha ironitzat.

 

Guerra, que era diputat al Congrés quan el 23 de febrer del 1981 el tinent coronel Antonio Tejero va irrompre a la cambra, amb una pistola a la mà, intentant perpetrar un cop d’estat, ha manifestat que “en essència” tant el 23F com el procés tenen “la mateixa gravetat” perquè, al seu parer, “són dos actes que intenten arrabassar la sobirania nacional a qui la té”. D’aquesta manera, Guerra ha subratllat que són dos actes “clarament” en contra de l’estat de dret. “Uns ocupen el parlament, d’altres, decideixen que una part d’Espanya deixa d’estar a Espanya”, ha resolt.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa