El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Un guàrdia civil es vanta a l’Audiència de “no tenir gent catalana” a les seves xarxes
  • CA

“No tengo gente catalana en mis redes sociales”. Amb aquesta resposta s’ha vantat un investigador de la Guàrdia Civil del desconeixement sobre la realitat catalana durant el setembre i octubre de 2017. Així li ha etzibat a la defensora del Major Josep Lluís Trapero, Olga Tubau, el guàrdia civil C17150G, secretari instructor d’una causa contra alguns Mossos de Lleida per desobediència i sedició. Una causa, per cert, arxivada dues vegades.

 

Sia com sia, l’instructor ha començat a explicar els xats de whatsapp que va investigar i els missatges a les xarxes que animaven a la participació del referèndum. Amb un to amb què gairebé es mostrava escandalitzat. Tubau li ha preguntat si no estava al cas que partits o organitzacions esperonaven a participar en aquelles dades a través de diversos mitjans o xarxes socials. “No, jo vinc de Sòria, vaig venir per aquest operatiu”, ha detallat. “No tinc gent catalana a les meves xarxes”, ha conclòs.

 

En aquest sentit, parts del procés han quedat ben parats com un agent d’informació tenia aquest poc bagatge del terreny que investiga. En canvi, ha estat capaç de contextualitzar i treure valoracions de la documental aportada fins la magistrada Concepción Espejel l’ha advertit per dues vegades. “Abstingui’s de fer valoracions”, ha conclòs. 

 

 

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa