La Guàrdia Civil admet que no sap qui va muntar la xarxa informàtica de l’1-O

La policia judicial també reconeix que “no s’ha pogut determinar la despesa que la web del referèndum va ocasionar a l’erari públic”

 

L'informe de la Guàrdia Civil
L'informe de la Guàrdia Civil | QS

Informe número 2018-005605-188. Autor la Prefectura de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil. Objecte: la investigació de la web del referèndum del Primer d’octubre i el seu suport informàtic. Més d’una quinzena d’investigats i testimonis així com la intervenció de totes les seves comunicacions per 123 pàgines d’informe per arribar a tres conclusions. Una primera, que no han pogut determinar totes les persones implicades en l’articulació del sistema informàtic del referèndum. En segon terme, que no poden acreditar la despesa pública en la web del referèndum. I, en tercer terme, que només han identificat alts càrrecs del Govern que d’alguna manera o altra tenien una relació amb la web per aportar continguts o comprar altres dominis per suposadament escapar de l’escomesa policial. 

 

 

Concretament, la Guàrdia Civil inclou en l’informe des de Josep Maria Jover, aleshores número dos del Vicepresident Oriol Junqueras, al cap d’estratègia del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, el CTTI, Josué Sallent, que “semblava estar coordinant aspectes relacionats amb la web”, diversos directors generals de Justícia, Exteriors, Presidència o Governació o membres de la Fundació Privada Puntcat. Una mena de llista elaborada ‘a discreció’ i pel broc gros en la que acusen de fets a persones per “acció o omisió”.   Fins i tot, arriben a implicar en el paquet Enric Ocaña, que va plegar de Governació el mes de juny de 2017, quatre mesos abans del referèndum. Els agents L75733Z i H91607F, que signen l’informe que intenta radiografiar els responsables de la xarxa informàtica de l’1-O, admeten que el set de setembre es va activar la web gràcies a “subjectes radicats a Londres” que  encara no han identificat.

 

 

“Persones sense identificar” 

 

L’analisi de la policia judicial és que els responsables de la Generalitat van preparar tot l’entramat per quan s’aprovés la llei del Referèndum i després van externalitzar la gestió de la xarxa informàtica pel referèndum. Una estratègia per defugir de l’escomesa policial.

 

Si bé, la policia radiografia els responsables de la primera web -sense prohibicions judicials expresess- la mateixa policia s’enfanga i s’encalla en esbrinar qui finalment sostè la xarxa informàtica del referèndum i el cens universal, quan l'acció judicial talla les webs. De fet, apunten a dos grups de Signal -xarxa de missatgeria encriptada- batejades com “A tope” i “Londres”  on “relaten les accions prèvies a l’activació de la pàgina web referendum.cat”. Una preparació òbvia i més quan encara no estava aturada la web per cap intervenció judicial. 

 

En les conclusions de l’informe, la Guàrdia Civil admet les limitacions de les troballes. “Es considera que la responsabilitat última del disseny, activació i manteniment  en el temps de la web referendum.cat és atribuible als responsables del departament de Presidència de la Generalitat que, en connivència amb dirigents d’altres departaments (Vicepresidència, Governació…), van articular un pla preconcebut, en el qual van participar coordinadamnent una pluralitat indeterminada de persones”, explica la policia.

 

Un relat que mostra com s’identifica en genèric i reconeixen que no han pogut identificar als responsables que l’1-O es pogués votar arreu del territori a través del cens universal. I afegeixen “addicionalment, van comptar amb la necessària col·laboració de persones ubicades a l’estranger (Londres), Jesús Bustos i altres subjectes sense identificar”. 

 

Sense despesa pública

 

Els analistes de la policia judicial també reconeixen literalment “que no s’ha pogut determinar la despesa que la web del referèndum va ocasionar a l’erari públic”. I es defensen afirmant que “ha quedat patent que amb la finalitat de mantenir en el temps la mencionada web, la Generalitat, a través de personal al seu servei, va allotjar altres dominis, una vegada clausurada aquesta”. Curiosament, la web del referèndum va tornar a quedar lliure aquest estiu després que la mateixa Guàrdia Civil es va despistar sobre la propietat del domini. 

 Comentaris
Ppista
Quina professionalitat la GC. Jejejeje
que preguntin a benny hill i a mr been
Putos pikoletos.
Claravalls
La guarra zivil només sap atunynar a avis i nens.Colla de miserables borratxos i criminals.Fora de Catalunya.Matxeu al vostre país.Feixistes més que feixistes. Catalunya no és ni serà mai España.//*// Som República.//*//
Jo
O sigui....que no es va destinar ni un duro de diner public.... i segueixen imputats per malversació.....mmmmm
Compte
Millor no xerrar gaire per que la independència encara no la tenim. No fa gaire es va fer un programa sobre les urnes i pebso que molt malament per que es donen pistes.
Català a Mallorca
Normal...xo si aquests paletos anabolitzats encara cerquen les urnes com x saber de números...
Xavi Forn
Fantàstic reportatge a Cuatro sobre el clan de lladres Pujol Ferrusola... a veure quan el passa TV3 ?
Anna
Inútils com sempre. Xulos i orgullosos, aquí el perill
Anna
Inútils com sempre. Xulos i orgullosos, aquí el perill
Xavier
Es clar, in cop lahan muntada no es sap qui ha fet res, i la policia nacional i la guàrdia civil funcionan per automatismes i sense cap responsabilitat . Doncs la nostra REPÚBLICA I LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA , també deuen poderse fer sense responsables.
fu man txu
Qui va montar el referendum? No se sap Quant es van gastar en el referendum? No se sap Es Espanya una txapussa? Tothom ho sap
urna amb patas
Em pensó que tot aixó NO ho va organitzar el Mas i el Puigdemont, ni tampoc a can convergencia. Enteneu l'ironía……..
Que busquin entre els alienígenes
Això és perquè no han investigat fora de la nostra galàxia.
Ea el que passa quan un neardental es possa davant de un ordinador..
Carles
A aquets dos números de l'informe, aviat els hi donaràn una medalla. Ñ funciona així. La qüestió és enmerdaro tot i fer un informe de 4.000 folis per a no dir res, tret de que: ¡No sabe , no contesta y a Extremera!
Barrufet emprenyat
Algu de la caverna faxista del pais vei I els patits formats pels filldeputa De pprros c'anos i els lacayos de la bailarina drl ppsoecs demanaran disculpes per yota la merda wue varen escampar? Sr TORRA no comença de ser hora de presentar querrelles contra tota aquesta cola de porcs embusteros miserables i Prevaricadors ?
Con una neurona tb se puede ser funcionario, OLE!!
No saben nada de las urnas, nada de las redes informaticas y nada de nada. Solo saben decir que son la mejor policia de un pais de drogatas, fracaso escolar, toros, mujeres de la noche y panderetas. Almenos el verde, como color, queda bien y es bonito!!
Ben Emerita
No han canviat tant les coses , continuen sent els de " carajjillo y barrecha " i després a empaitar obres lladres de gallines.
Vilamajo
És evident que els polítics, jutges, policies, etc. espanyols són uns incompetents, la majoria dels comandaments de tot, són persones endollades, fins al mateix Rei està posat per endoll. A poc a poc se'ls està caient el "castell" que van construir a força de mentides que tant de mal ens ha causat, i ens segueix causant, tenint a persones a la presó i exiliats per raons polítiques amb falses acusacions com es demostrarà en el simulacre de judici que s'acosta. Al final haurà de ser la justícia in
xup
aixo es la gran eficacia dels pikoletos, estan a la alçada dels qui els manen
Johnny B Good
Que esperaveu? D'on no n'hi ha, no en raja. O es que ara demanen masters per a entrar a la GC?
Llibertat per al presoners polítics
La policia espanyola podria admetre les trampes, violència de l'1 d'octubre i mentides que ha fet, comés i dit, per ajudar la justícia espanyola a empresonar polítics i per a intentar ajudar el govern espanyol a fer minvar el nombre d'independentistes al nostre país.
marbosch
Traducció de l'informe: no hem trobat res i ara ens hi posam per invertar-ho.
Yago
com va dir el savi aquell, que ho va dir en castellà perquè era guàrdia civil: "Solo se que no se nada". I es va quedar tan ample. Igual que el jutge.
fidel
GC, la policia política política i repressora de la manada del 155. Un cos militar, inoperant i ineficient, molt carregós per a l'erari públic, que falsifica documents, inventa relats, menteix i acusa persones innocents. No oblidem que la GC és un cos militar; res de civil. Salvatge i criminal, tant com vulguis. Als fets em remeto.

envia el comentari